Hirdetés
Archivum

20 szép perc a Soprontól:

:

Hirdetés

A Sopron egy felemás felkészülési mérkõzésen 17 ponttal gyõzte le a Brnót. A találkozón 12 perc játék után már 22 ponttal vezettek a csehek, de a második félidõre elsõsorban védekezésben magára talált Székely Norbert együttese és végül 17 pontos gyõzelmet aratott.

Szombat kora délután a Brno lépett pályára Sopronban. Az összecsapás a szurkolókat nem hozta lázba, de a szakvezetõket annál inkább. Két hasonló cipõben járó alakulatról van szó, amely a nyáron rendesen átalakította a keretét. Ilyen körülmények között pedig szükség van komoly elõkészületi meccsekre, ráadásul a Sopronnál a szegedi vereség határozottan rávilágított a hiányosságokra.

Mindkét csapatnál hiányzott egy-egy klasszis, a Brno színeiben nem lépett pályára a betegséggel bajlódó Frida Eldebrink, míg a Sopronnál Angel McCoughtry nem futott még be és Honti Kata betegséggel küzdött. Az elsõ percekben úgy tûnt, hogy hazaiak hiányolják jobban a sztárjaikat. A Szegeden már látott gyenge védekezés és sok labdaeladás jellemezte ekkor Székely Norbert hölgykoszorúját. 5 perc játék után 4-11, a kisszünetben 12-27 állt az eredményjelzõn. A mérkõzés nagyjából olyan képet festett, hogy akkor dobott pontot a cseh kirakatcsapat, amikor csak akart.

A soproni szakvezetés megpróbáltatásai a második szakasz elején is folytatódtak. 13 perc játék után 14-36-ot mutatott a szomorú eredményjelzõ. Ekkor bizony a nagy különbségû vereség is benne volt a levegõben, de Székely Norbert még idõben felrázta csapatát. Ha a támadás döcögött is, de legalább védekezésben mutatott valamit a Sopron. A negyed végül 17-17-es eredményt hozott, azaz nem nõtt tovább a különbség az együttesek között.
 

A 29-44-es félidõ után szerepet cseréltek az alakulatok. Egy egészen más Sopron szaladt ki a pályára, egy olyan Sopron, amit a helyi szurkolók egész évben látni szeretnének. Nem ismertek elveszett labdát a lányok, a védekezésben is stabil volt az együttes és támadásban is csökkent valamelyest a hibák száma. A Brno ezzel szemben kicsit szétesett, ami a felkészülési idõszakban része a játéknak, így 3 perc alatt 35-44-re faragták a hátrányukat Krivacsevicsék. Az egyre jobban belelkesedõ hazaiak megoldásaira nem érkezett vendég válasz, így a 27. percben 47-46-nál már magyar elõnyt jegyezhettünk fel. Bobrovsky elégedetlenkedése közepette végül 53-48-as állás mellett ültek le pihenni a hölgyek. A csehek 4 pontot szereztek ebben a 10 percben, a hazaiak pedig 24-et!

A negyedik etapban már nem volt kérdéses a gyõztes kiléte. A Brno nem tudott visszakeveredni a meccsbe, a Sopron pedig szárnyalt. Tamane pontjai után, 60-50-nél eldõlt a találkozó. Az utolsó percekben már a csak a különbség volt kérdéses. A vége sima 72-55 lett. Székely Norbert a második félidõben látottakkal elégedett lehet, ugyanakkor az elsõ 13-14 perc visszafogott teljesítménye figyelmeztetõ. Egy ilyen kezdés után egy komoly tétmeccsen nem lehet visszajönni.

A Sopronból Krivacsevics 28 pontja és Tamane, illetve Holt érett játéka emelhetõ ki. A cseheknél, csak az elsõ félidõben láthattunk kosárlabdát, két légiósuk, Szkerovics (13 pont) és Halvarsson (12 pont) mutatott valós tudásának megfelelõ produkciót.

Eredmény

MKB-EUROLEASING SOPRON – FRISCO SIKA BRNO 72-55 (12-27, 17-17, 24-4, 19-7)

Hirdetés