Hirdetés
Archivum

2017-ben udinei randevú a világelittel:

:

Hirdetés

Vasárnap délután Sopronban a magyar U18-as válogatott megszerezte az 5. helyet az A-divíziós Európa-bajnokságon. Ezzel a magyar lányok kivívták a részvételi jogot a 2017-es U19-es Világbajnokságra, melyet Olaszországban rendeznek. Nézzük, hogy eddig mit lehet tudni arról a tornáról.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A 2017-es U19-es Világbajnokságra július 22. és 30. között kerül sor. Az olasz szervezõk a pályázatukban két helyszínt adtak meg: Udine városát, illetve az onnan 15 km-re fekvõ kisebb települést Cividale del Friuli-t. Ezen települések kipróbált rendezvényhelyszínek, több korosztályos eseményt rendeztek már itt az olaszok a nõi és a férfi szakágban egyaránt.

A mezõny 16 csapatos lesz és a lebonyolítás ugyanabban a 9 napos, 56 meccses rendszerben történik, ahogy például Sopronban is. Eddig két kvalifikációs torna zajlott le. Az U18-as Amerikai-bajnokságról az Egyesült Államok, Kanada, Brazília és Puerto Rico vívta ki a részvételi jogot, míg Sopronból Franciaország, Spanyolország, Oroszország, Lettország és Magyarország. A felsorolt nemzetek mellett pedig a házigazda Olaszország alanyi jogon résztvevõje a Világbajnokságnak.

Ami a többi kvalifikációs kontinenstornát illeti, a sorozat egészen december közepéig tart. Augusztus 26. és szeptember 4. között Egyiptomban kerül sor az U18-as Afrika-bajnokságra. Innen az elsõ két helyezett jut ki Olaszországba. November 13. és 20. között rendezik az U18-as Ázsia-bajnokságot, ahonnan az elsõ három helyezett utazhat a VB-re. A kvalifikációs sorozat végül december 4. és 11. között zárul, ekkor lesz a Fidzsi-szigeteken az U18-as Óceánia-bajnokság. Itt egy hely talál gazdára.

Hirdetés