Hirdetés
Utánpótlás

2020 nyarán nem lesznek korosztályos Európa-bajnokságok:

:

Hirdetés

A FIBA Europe Board döntése értelmében 2020 nyarán nem rendezik meg a korosztályos kontinenstornákat. A szervezet határozata szerint sem az események szervezői, sem a sportolók nem tudnának megfelelően felkészülni. A kialakult járványügyi helyzetben jelenleg nem látható, hogy júliusban és augusztusban milyen utazási lehetőségek lesznek a kontinensen.

Sopronban 2020 nyarán leány U20-as A-divíziós Európa-bajnokságot rendeztek volna. A FIBA Europe Board képviselői úgy döntöttek, hogy minden korosztályos torna rendezője megkapja a jogot a 2021-es kiírás lebonyolítására. Ha valamely szervező-bizottság ezzel nem kíván élni, akkor a szokott eljárási rend szerint 2020 őszén új helyszínről határoznak. A divíziók összetétele nem változik, tehát 2020-ban tornák nélkül kiesés és feljutás sem lesz. A FIBA azonban megtartja a jogot, hogy maguknak a tornáknak új sorsolást készítsen.

A 2020-as nyári kontinenstornák közül az U18-as Európa-bajnokság kvalifikált volna a 2021-es debreceni U19-es leány Világbajnokságra. A FIBA erre a seregszemlére a helyeket végül az ifjúsági világranglista alapján osztotta ki. Hazánk, mint rendező mellett Európából Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Oroszország és Csehország lesz ott a mezőnyben.

 

Hirdetés