Hirdetés
USA

2021-ben elindul a WNBA kupasorozata



:

:

Hirdetés

Már 2020-ra tervezték, de a világjárvány minden felülírt, 2021-ben azonban már elindul a WNBA kupasorozata, a WNBA Commissioner’s Cup – olvasható a liga közleményében.

A WNBA-ben az európai nemzeti kupák mintájára az évad közben is gazdára talál egy trófea, ez lesz a WNBA Commissioner’s Cup. A kupára nem iktatnak be külön mérkőzéseket. Az alapszakasz első felében minden csapatnak 10 előre megjelölt találkozója lesz egyben kupameccs is. Ezek eredményei alapján egy külön tabellát állítanak össze, melynek első két helyezettje vívja a finálét.

A döntőre augusztus közepén az olimpiai szünetről visszaérkezve kerül sor. A célja pedig az lesz, hogy azzal a kiemelt találkozóval indítsák be a szezon utolsó harmadát.

A WNBA Commissioner’s Cup ugyanazt a funkciót tölti be, mint az európai nemzetközi kupák. Egy kis hírverés az évad közben. A tervek szerint országos televíziós közvetítés készül a döntő összecsapásról és minden kupameccs köré speciális programokat szerveznek a társadalmi igazságosság kérdéskörében.

 

Hirdetés