Hirdetés
Európa

Az Eb-selejtezők második fordulója jön:

:

Hirdetés

Vasárnap újabb 15 mérkőzésre kerül sor a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjében. Nézzük, hogy milyen érdekesebb találkozók lesznek.

A H-csoportban 20 óra 30 perctől Sopronban fogadjuk Szlovákiát. A találkozót részletesen itt vezettük fel. Az A-csoportban Szlovénia lépéselőnybe került Görögország legyőzésével. Ennek megőrzéséhez Bulgáriában sem hibázhatnak. A görögök pedig javítanának Izland ellen. A B-csoportban a svédek a kiütéses izraeli siker után otthon fogadják Montenegrót. Ha nyernek, fél lábbal már kint lesznek a 2021-es Eb-n. A két csapat nyáron Rigában a 2019-es kontinenstorna nyitó meccsét vívta. Akkor simán győztek a svédek. Montenegró ráadásul gyengült: immár nem Glory Johnson, hanem Markeisha Gatling segítségében bízhatnak a honosított poszton.

Fotó: FIBA.Basketball

A C-csoportban az oroszoknak a bosnyákoktól elszenvedett váratlan hazai vereség után kötelező a siker Észtországban. A bosnyákok pedig Jonquel Jones és Marica Gajic vezetésével Svájc ellen koronáznák meg tökéletes rajtjukat. A D-csoportban a csehek az olaszországi bravúr után Románia ellen második sikerüket szereznék meg. Az olaszok pedig Martina Crippa súlyos csütörtöki sérülése ellenére esélyesek Dániában. A játéknap rangadóján a D-csoportban Törökország Litvániát fogadja. A vereség ellenére a törökök találhattak kapaszkodót a belgrádi meccsben, míg a litvánok Juste Jocyte miatt kerültek a címlapokra. A szerbek fiatalokkal készülnek az albánok ellen. Ott csak a különbség lehet a kérdés.

Izgalmasak ígérkezik az F-csoportban a brit-fehérorosz csata. Értékes sikert arattak Lengyelországban a britek. Hasonló helyzetben vannak, mint a svédek. Ha hazai pályán most nyernek, nagyon kedvező helyzetben fordulnak 2020-ra. A G-csoportban mindkét élcsapat magabiztos győzelemben bízhat. A belgák a finnek, az ukránok a portugálok elleni diadalra készülnek. Az I-csoportban a horvátok a lettországi bravúr után Németországot fogadják. Nem lesz könnyű dolguk Ivana Dojkicéknak a Satou Sabally vezette németek ellen. Viszont a csütörtöki idegenbeli meglepetés akkor ér igazán sokat, ha hazai pályán most nem hibáznak. A lettek pedig Macedóniában javítanának.

A mérkőzések többsége a FIBA Youtube csatornáján élőképes közvetítésben követhető. Az ÉLŐ STATISZTIKÁK pedig a selejtező-sorozat hivatalos honlapján érhetőek el.

Menetrend

A-csoport
16:00 Görögország – Izland
17:00 Bulgária – Szlovénia

B-csoport
15:00 Svédország – Montenegró

C-csoport
17:30 Észtország – Oroszország
20:00 Bosznia-Hercegovina – Svájc

D-csoport
15:30 Dánia – Olaszország
18:00 Csehország – Románia

E-csoport
15:30 Törökország – Litvánia
16:00 Albánia – Szerbia

F-csoport
18:00 Nagy-Britannia – Fehéroroszország

G-csoport
16:00 Finnország – Belgium
17:00 Ukrajna – Portugália

H-csoport
20:30 Magyarország – Szlovákia

I-csoport
19:00 Macedónia – Lettország
19:00 Horvátország – Németország

Hirdetés