Hirdetés
Európa

2021-ig végéig hosszabbított Valérie Garnier, Céline Dumerc csapatmenedzser lesz



:

:

Hirdetés

A Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) bejelentette, hogy az olimpia egy évvel történő elhalasztása miatt újratárgyalta a felnőtt válogatottak szakvezetőivel a megállapodásait. A női, illetve a férfi szövetségi kapitány kontraktusát is meghosszabbították a 2021-es tokiói olimpia végéig.

A női szakágban ez azt jelenti, hogy jövő nyár végéig még biztosan Valérie Garnier irányítja a szakmai munkát. Az edzőnővel ráadásul abban állapodtak meg, hogy 2020. júniusától főállásban látja el a szövetségi kapitányi posztot. Amolyan női szakági vezetőként azt várják tőle, hogy szorosabbra fűzze a munkát a korosztályos válogatottak stábjaival.

Csapatmenedzserként csatlakozik a stábhoz Celine Dumerc. A kiváló irányító a következő szezont még a Basket Landes együttesénél tölti aktív játékosként. Ugyanakkor a klubkötelezettségei szünetében bele kell tanulnia az új munkakörébe. Elsősorban már a jövő évi válogatott programnál igencsak számítanak a szolgálataira. 2021 nyarán ugyanis Európa-bajnokság és olimpia lesz. A két nagy eseményt pedig egy hosszú felkészülés előzi meg. A megnövekedett feladatok egy jól terhelhető csapatvezetőt követelnek meg, akinek napi szervezési feladatai lesznek.

Fotó: FFBB

 

Hirdetés