Hirdetés
Archivum

21 pontos hátrányból állt fel a Los Angeles Sparks a szezonnyitón:

:

Hirdetés

Péntekrõl szombatra virradóra megkezdõdött a WNBA 2012-es szezonja. A nyitó mérkõzés hatalmas fordulatot hozott. A harmadik negyed hajrájában még 54-33-ra vezetett a Storm, innen azonban felállt a Los Angeles Sparks. Candace Parkerék 62-62-nél egyenlítettek és végül 72-66-os gyõzelmet arattak.

Seattle-ben 9686 nézõ volt kíváncsi a WNBA 16. szezonjának nyitó mérkõzésére. A találkozót a hazaiak kezdték jobban és kevesebb mint 3 perc alatt 11-0-ra léptek el. A Storm egy negyed után 24-10-re vezetett. A második negyedben 8-10 pont környékén állandósult a differencia. A nagyszünet elõtt 3 perccel ugyan 29-24-re felzárkózott a Sparks, de Bird két triplával gondoskodott róla, hogy a szünetre 35-24-re módosuljon az állás.

Nyilatkozatok


Kristi Toliver (Los Angeles): „Lassan kezdtünk, de képesek voltunk visszajönni a mérkõzésbe. Erre a korábbi években nem volt példa, jó, hogy így indult a szezon. Megdolgoztunk ezért a sikerért, büszke vagyok a csapatomra.”
Candace Parker (Los Angeles): „Nehéz egy ekkora elõnyt megtartani. Amikor egy csapat ilyen sokkal vezet, óhatatlanul elkezd játszani az idõvel. Megpróbálja megtartani a labdát és minél kevesebb lehetõséghez engedni az ellenfelét. Mi ebbõl most mégis elõnyt tudtunk kovácsolni.”
Brian Agler (vezetõedzõ, Seattle): „Remélem, hogy ebben a szezonban több ilyen negyedik negyedünk nem lesz.”

A harmadik negyedben tovább tartott a Storm dominanciája és Tina Thompson triplája után 2 perc 46 másodperccel a játékrész vége elõtt 54-33-ra lépett el a Seattle. Eldõlni látszott a csata, de a mérkõzés hõse Kristi Toliver két triplával visszahozta a csapata reményeit. A játékrész végére egy 9-2-es futással 56-42-re szépített a Sparks.

A negyedik szakaszban tovább folytatódott a Toliver-show és 6 perccel a lefújás elõtt 56-52-re zárkózott fel a Los Angeles. A kispadról beszálló klasszis mezõnybõl 16 kísérletébõl 9-et értékesített. A Seattle megrogyott ezekben a percekben. A hazaiak zavarodottságát jól jelzi, hogy egy bedobás után Sue Bird nem tudta felvinni a labdát. Még a félpályánál sem járt, amikor Parker kivette a kezébõl a játékszert és 62-62-nél egyenlített.

Ezt követõen az utolsó 2 percbe érkezve a 17 pontot és 7 lepattanót jegyzõ Wauters egy büntetõt értékesítve 63-62-nél még elõnyhöz jutatta a társait, de az extra napot kifogó és végül 25 pontig jutó Toliver gyõzelemre vezette a Sparks alakulatát. 36 másodperc leforgása alatt egy duplát és egy triplát jegyzett, amivel 67-63-as elõnybe került a vendég együttes. Az utolsó percben a Seattle már nem tudott fordítani.

A Sparks egy rossz átkot tört meg, a két csapat elmúlt kilenc összecsapásából hetet a Storm nyert. Érdemes még kiemelni a WNBA draft elsõ helyén kiválasztott Nneka Ogwumike játékát, aki elsõ WNBA mérkõzésén a Sparks színeiben 9 pontot szerzett. Ráadásul mindet a nagy fordítást hozó második félidõben.

Eredmény


Los Angeles Sparks – Seattle Storm 72-66 (10-24, 14-11, 18-21, 30-10)
Legjobb dobók:
Sparks: Toliver 25, Parker 11, Ogwumike 9
Storm: Wauters 17, Bird 15, Thompson 12

Hirdetés