Hirdetés
Archivum

21 pontos szegedi vereség Franciaországban:

:

Hirdetés

A hazainál kisebb arányú vereséget szenvedett a Nantes otthonában a Szeged. Bencze Tamás együttese egy árnyalattal jobban tartotta a lépést, de a centerposzton nyomasztó fölényben lévõ gallok esélyt sem adtak a magyar csapatnak.

25 pontos hátrányban lépett pályára Franciaországban, a Nantes otthonában a Szeged. Bencze Tamás együttesének ilyen elõzmények után reális továbbjutási esélyei nem voltak, de az cél lehetett, hogy a múlt heti összecsapásnál jobban megszorongassák a komoly terveket szövögetõ riválisukat. A találkozó sajnos nem úgy indult, hogy lényegesen kisebb lesz a különbség. A centerposzton domináló hazaiak az egy negyed alatt 10 pontig jutó Mame vezetésével 21-12-re elhúztak.

A második szakaszban még inkább rákapcsolt a Nantes és remek dobóformát mutatva Andreyeva tripláját követõen 36-17-re is vezettek már. Szerencsére a Szeged nem adta fel és Rasheed, Laklóth illetve Farkasinszki találatai után 10 pont környékére sikerült faragni a differenciát. A nagyszünetben pedig „csak” 49-35-re ment Laurent Buffard hölgykoszorúja.
 

A második félidõre már nem sok izgalom maradt. A szegediek szempontjából bíztató, hogy sikerült változtatni a támadójátékon, így a különbség nem nõtt tovább. A jobb elõre játék meg is tette hatását, Laklóthék végül 72 pontig jutottak egy remekül összerakott francia együttes otthonában, ami még úgy is dicséretes, hogy a hazaiak neve mellé 93 pont került. A Szeged végül 177 – 131-es összesítéssel búcsúzott az Európa Kupától.

A magyar együttes legjobbja a 22 pontos Németh volt, de Laklóth, Rasheed és Farkasinszki játéka is dícséretes.

Eredmény

NANTES REZÉ BASKET–SZEVIÉP-SZEGED 93–72 (21–12, 28–23, 21–17, 23–20)
Továbbjutott a Nantes 177–131-es összesítéssel.

Hirdetés