Hirdetés
Archivum

22 ponttal verte a Sopron az MTK:

:

Hirdetés

Az NB1 középszakaszának szerdától vasárnapig tartó második fordulójában pénteken egy mérkõzést rendeztek, melyen a Sopron 74-52-re verte az MTK-t. A két csapat között a második negyedben nõtt 20 pontra a különbség.

Eltérõ elõjelekkel készültek a csapatok a találkozóra. A Sopron a feldobás elõtt 48 órával még az Orenburggal mérkõzött az Euroligában. Ekkor az orosz csapat a második félidõben érvényesítette a papírformát. Az MTK pedig vasárnap meglepetésre megszorongatta a PEAC-ot. A soproni csapatban Kelly Faris volt a kimaradó légiós.

Nem érzõdött a fáradtság a soproni lányokon és kevesebb mint három perc alatt Simon Zsófi triplájával, illetve Fegyverneky és Hawkins pontjaival 9-2-re ellépett Igor Polenek gárdája. Böröndy büntetõje után 12-2-re módosult az állás és ezt követõen beállni látszott a 10 pontos differencia. 20-10 után az elsõ szakasz hajrájában az idõközben zónára váltó fõvárosi gárda tudta csökkenteni a különbséget. Az elsõ szakasz végén 21-15 állt az eredményjelzõn.

A második negyed elején Bagi büntetõje után 5 pontra feljöttek a vendégek, de ez bizonyult a legszorosabb mérkõzésállásnak. Tetemondova triplájával 26-16-nál ismét elérte a 10 pontot a differencia, majd egyre inkább kiütközött a tudásbeli különbség a felek között. Vukov triplájával 28-21-re feljött a fõvárosi alakulat, ezt viszont egy 12-0-s soproni széria követte Ciglar és Simon vezetésével. A MTK kosárcsendjét Baksa triplája törte meg. A félidei 44-24-es eredményt pedig Tetemondova triplája alakította ki.

A harmadik negyedben érdemben nem változott a játék képe. A 20 pont környéki elõnyét magabiztosan õrizte Sopron, miközben Igor Polenek érezhetõen figyelt a játékpercekre is. Minden nevezett játékosának lehetõséget adott. Ezúttal a Simon, Licskai, Tetemondova trió töltötte a legtöbbet a pályán. 52-32 után Svitlica és Bagi két gyors találatával, illetve Medgyessy büntetõivel még felzárkózott az MTK 52-38-ra, de ezt követõen Tetemondova újabb triplája pontot tett a találkozó végére.

A záró szakasz 60-39-rõl indult. Ekkor már csak a különbség volt kérdéses. A legnagyobb soproni elõnyt 65-39-nél regisztrálhattuk. A 74-52-es végeredményt Tetemondova állította be, aki az utolsó másodpercekben megszerezte a 14. pontját is és ezzel Simon Zsófi mellett a csapata legeredményesebbje lett. A MTK keretébõl Svitlica 20 egységig jutott.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – MTK Budapest 74-52 (21-16, 23-8, 16-15, 14-13)

Hirdetés