Hirdetés
Archivum

23 pontos gyõri vereség az Azori-szigeteken:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr 72-49-es vereséget szenvedett a Sportiva Azores Airlines otthonában Ponta Delgadában és ezzel továbbra is nyeretlen az Európa Kupa H-csoportjában.

A mérkõzés teljes felvétele megtekinthetõ ITT

A mérkõzésen helyi idõ szerint is igen késõn 21 óra 30 perckor dobták fel a labdát, ami magyar idõ szerint a kétórás idõeltolódás miatt már 23 óra 30 perc volt. Emlékezhetünk rá, hogy a Gyõrnek nem ez volt az elsõ éjszakázós nemzetközi kupameccse. Kereken három éve Madridban a Rivas Ecopolis otthonában fél 1-es kezdésre került sor. Igaz akkor egy általános sztrájk miatt történt és helyi idõ szerint is ugyanolyan késõ volt.

A mérkõzés elején Grigalauskyte duplájával még Völgyi Péter együttese vezetett, de a hátralévõ 39 perc 54 másodperc már nem a várakozások szerint alakult. A Sportiva Azores Airlines 17-2-re ellépett az elsõ negyed közepére. A Gyõrnek ezt követõen még lett volna esélye szorossá tenni a csatát, Horváth Kriszti triplájával, majd Tamara Radocaj ziccerével 17-7-re módosult az állás. Három labdája is volt a magyar csapatnak, hogy 10 egység alá zárkózzon, de egyikkel sem tudott élni. A negyed végén büntetõkkel 19-7-re módosították az állást a hazaiak.

A második etapot két triplával indította a portugál gárda és ekkor már 25-7-re vezettek. A folytatásban 15-19 pont között mozgott a differencia. Nem adta fel a Gyõr, de el kell ismerni, hogy pontatlanul játszott a magyar csapat. A hazaiak 56%-kal dobtak az elsõ 20 percben, míg a gyõriek 29%-kal. Óriási problémát okozott a rengeteg eladott labda, melyekbõl a hazaiak egy félidõ alatt 12 pontot szereztek. Természetesen azt is hozzá kell tenni, hogy a félidõre felborult a faultarány, de ha van meccs, ami nem a játékvezetésen múlt, akkor az ez. A félidõ hajrájában Radocaj találata után 35-22-nél még látótávolságba ért a Gyõr, de kevesebb mint 8 másodperccel a nagyszünet elõtt egy portugál tripla a honosított Milovac-tól az utolsó reményeket is elvette.

Ami nem sikerült a második negyedben, az a harmadik elején gyorsan összejött. Két perc alatt 44-24-nél elérte a lélektani 20 pontot a különbség. 48-24-nél pedig már kétszer annyi pontja volt a hazaiaknak, mint a Gyõrnek. Völgyi Péter mindent megpróbált. Egy idõkérés után alacsonyított a csapatán és ezzel a szerkezettel rövid ideig sikerült megzavarni a portugálokat. Ekkor 54-33-ra zárkózott fel a magyar együttes, ennél szorosabb mérkõzésállást azonban már nem sikerült kialakítani.

A záró szakasz elején is 20 pont felett alakult a különbség és gondolva a Sopron elleni megyei rangadóra, az összes kulcsemberét lecserélte Völgyi Péter. A mérkõzést Koch Dóra, Török Ági, Horváth Kriszta, Pap Regina, Nagy Rebeka összeállításban zárta a Gyõr. A fiatalok szép megoldásokat mutattak és nekik még sokat érhetnek ezek a percek. A vége 72-49-es vereség lett, amivel az is eldõlt, hogy a Gyõr már matematikailag sem léphet tovább a csoportból. A magyar csapat legeredményesebbje a 10 pontos Goree lett.

Eredmény
Sportiva Azores Airlines – CMB Cargo UNI Gyõr 72-49 (19-7, 19-15, 20-13, 14-14)

Statisztika

Hirdetés