Hirdetés
Archivum

24 pontos gyõzelemmel szerzett elõnyt a Szekszárd:

:

Hirdetés

Az Atomerõmû KSC Szekszárd került elõnybe a VBW CEKK Cegléd elleni bajnoki elõdöntõben. A párharc elsõ felvonása alkalmával a szekszárdiak 82-58-as gyõzelmet arattak.

Teljesen ellentétes elõzmények után érkeztek a csapatok ebbe a párharcba. A Szekszárd alapszakaszgyõztesként könnyedén érvényesítette fölényét a nyolcadik Vasas felett. A CEKK pedig szerdán sorsdöntõ harmadik meccsen nyert Pécsett. Az örök kérdést itt is feltehettük, hogy melyik az ideálisabb: lendületbõl érkezni vagy pihenni? Az elsõ negyed azt a választ adta, hogy inkább a pihentebb csapat volt a pontosabb. A CEKK 11-10-es vezetése után egy 16-3-as sorozattal került elõnybe a Szekszárd. Ezen futás során összesen négy triplát értékesített Zeljko Djokic gárdája. Erkic és Daniel kettõt-kettõt juttatott célba. A 27-17-rõl induló második negyedben is folytatódott ez a jobb szekszárdi széria. Erkic harmadik vállalásából harmadik tripláját értékesítette, amikor 37-17-nél már a 20 pontot is elérte a differencia. Ezt követõen a Cegléd igyekezett rendezni a sorait, volt egy 6-0-s periódusuk is Medgyessy Dóráéknak, de a félidõhöz így is 46-29-es szekszárdi elõnyrõl érkeztek a csapatok.

A Szekszárd kereken 50%-al dobott mezõnybõl, miközben a ceglédi mutató a 30%-ot sem érte el a félidõben. Ha ehhez hozzávesszük a lepattanókban mutatkozó különbséget (26-19), akkor benne volt ekkora differencia. A harmadik negyed elején Pirsic két találatával 50-29-re lépett el a Szekszárd. Ezt követõen azonban támadásban talán a legjobb ceglédi percek jöttek. Nagy-Bujdosó és Skoric is betalált, így megfelezte hátrányát a CEKK. A negyed végére 58-49-nél a lélektani 10 egység alá olvadt a differencia. Töredezett meccset láthatott a telt házas szekszárdi publikum, sokat állt faultok, büntetõk miatt a játék. Ez a két csapatot ismerve, benne volt a mérkõzés menetében. A döntés a negyedik negyed elsõ felére maradt, amikor 12-1-es etappal visszatornázta 20 egység környékére a különbséget a Szekszárd. Innentõl már mindkét csapat a visszavágót tartotta szem elõtt. A mezõnybõl lényegesen pontosabban célzó szekszárdi együttes jobban szedte a lepattanókat, több gólpasszt osztott ki és megérdemelten került lépéselõnybe.

Eredmény
Atomerõmû KSC Szekszárd – VBW CEKK Cegléd 82-58 (27-17, 19-12, 12-20, 24-9)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az Atomerõmû KSC Szekszárd javára.

Statisztika

Hirdetés