Hirdetés
Magyarország

24 pontos hátrányból felállva hosszabbítás után verte a TFSE-MTK a Sopront

TFSE-MTK - Sopron Basket 86-80 (14-20, 13-25, 15-12, 29-14, 15-9)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 1. forduló
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Varga-Záray Katalin, dr. Németh Patrik, Földesi Ádám (Schäffer Béla Róbert)

TFSE-MTK: Dúl P. 8, Baa 12/9, Szabó 22/3, Carter 10/6, Czinano 25. Csere: Németh A. 7, Burján L. 2, Dúl T., Király, Horváth D.

Sopron Basket: Papp 12/6, Fegyverneky 4, Turner 20, Varga A. 19, Sitku 12. Csere: Böröndy 11/3, Janzsó 2, Toman D.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

A bajnokság első fordulójában a TFSE-MTK 24 pontos hátrányból felállva hosszabbítás után 86-80-ra múlta felül a Sopron Basket csapatát.

Szép számú közönség és remek hangulat fogadta a csapatokat a Dr. Koltai Jenő Sportközpont első női kosaras tétmeccsén. Yvonne Turner és Sitku Zsuzsi találataival a Sopron Basket került előnybe a mérkőzés legelején. A hazaiak első találata Monika Czinano nevéhez fűződött, majd Baa Dominika triplájával faragott tovább a hátrányán a fővárosi gárda. Többször felzárkózott egy pontra a TFSE. 10-9 után viszont Papp Dia triplájával újra megugrott a címvédő. Amikor Sitku Zsuzsi a 8. pontját is megszerezte, 17-11-nél Hegedűs Péter időt kért. A folytatásban 20-12-re elszakadt Sopron, de Monika Czinano találata zárta az első negyedet, így 10 perc után 20-14 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején Dúl Panka és Baa Dominika találataival ismét faragott a különbségen a TFSE. Sokáig nem tudta leszakítani riválisát a Sopron. Monika Czinano duplája után 25-20-nál Gáspár Dávid rendelte magához tanítványait.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Időkérése után új lendületet vett a Sopron. Böröndy Vivi triplája, majd Varga Alíz 4 pontja 32-22-nél először kétszámjegyű különbséget eredményezett. Innentől pedig egyértelműen a soproniak akarata érvényesült. A vendégek nagy futása 38-22-ig tartott. Németh Alma törte meg a TFSE kosárcsendjét, de erre Yvonne Turner azonnal válaszolt. A folytatásban hasonlóan gyorsan nőtt a különbség. Az utolsó percben Sitku Zsuzsi és Janzsó Alíz is betalált. 45-27-nél pedig az utolsó másodpercekben már a 20 pontos vezetésért támadtak a soproniak. Ez nem jött össze, de a címvédő így is igen kedvező pozícióban volt. A harmadik etap elején Varga Alíz, Yvonne Turner és Papp Dia 20 pont fölé növelte a soproni előnyt. Mindent megtett a TFSE a szépítés érdekében, így 51-27 után 7-0-val 51-34-re kapaszkodott fel a házigazda.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hullámzott a játék a harmadik negyedben. A TFSE-MTK felzárkózása után ismét a Sopron kapott el egy jobb sorozatot. Amikor Papp Dia duplája célt ért, 57-36-nál újra 20 pont felett járt a különbség. A harmadik negyed vége viszont újra a hazaiaké volt. Szabó Fanni triplája, illetve Sha Carter és Monika Czinano büntetői 57-42-re alakították az állást. 15-12-re meg is nyerte a harmadik szakaszt a házigazda. A negyedik negyedet Papp Dia és Sha Carter triplái vezették fel. A Sopron 64-47-ig őrizte jelentős előnyét. A fordulópontot Baa Dominika triplája jelentette, amivel 64-52-re szépített a TFSE. Nem sokkal később pedig Sha Carter 3+1-es helyzete következett, amivel 64-55-nél hosszú idő után először 10 pont alá csökkent a differencia. Érezhetően visszaesett a soproniak ritmusa. Eközben a kezdeti izgalmak után a hazaiak is oldódni látszódtak. Három perccel a rendes játékidő vége előtt Monika Czinano 66-61-re hozta fel a csapatát. Ezzel teljesen nyílt lett a mérkőzés. Sőt, a lélektani előny a házigazdához került.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Bár a lélektani előny a hazaiaknál volt, de 68-63-ig, az utolsó másfél percig őrizte vezetését a Sopron. Ekkor jött Monika Czinano újabb villanása, majd Szabó Fanni két találata. 69-69 után Yvonne Turner a Sopront juttatta előnyhöz, de Szabó Fanni két büntetőjével egyenlített a TFSE és 71-71-ről jött a hosszabbítás. A ráadásban Sitku Zsuzsi duplájával és Papp Dia palánkos triplájával a Sopron került lépéselőnybe. Ezt azonban nem tudta végigvinni a címvédő. Két perc alatt egyenlített a TFSE, majd 76-76 után Szabó Fanni büntetőivel megszerezte a vezetést. Bár még kétszer utolérte a hazaiakat a Sopron, de ekkor már a TFSE fölénye látszódott. A lelkes hazai közönség egy emberként buzdította a TFSE-t, mely nem is engedte ki a kezéből az előnyét. Csarnokavatóhoz méltó emlékezetes csata végén 86-80-ra nyert a TFSE-MTK.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés