Hirdetés
Archivum

25 éve ünnepelhette elsõ bajnoki címét a Sopron:

:

Hirdetés

A minap hívta fel a figyelmet Facebook-on Winter Ilona egy jeles évfordulóra: 1993. március 27-én, azaz szinte napra pontosan 25 évvel ezelõtt ünnepelhette elsõ bajnoki címét nõi kosárlabdában Sopron. Ez volt a város elsõ csapatbajnoki aranyérme.

Forrás: Sopron Basket/wb-sopron.com

Forrás: Sopron Basket/wb-sopron.com

Egy speciális szezon volt Sopronban az 1992/1993-as, hiszen ekkor érkezett a klubhoz Balogh Judit, Csávás Andrea és Pásztói Krisztina. Ennek megfelelõem nagy várakozások elõzték meg az évadot és ezekhez maximálisan felnõtt a csapat. A SVSE, mely a döntõre vette fel az SVSE-GySEV nevet, az alapszakaszt 19 gyõzelemmel és mindössze három vereséggel zárta az élén.

A negyeddöntõben a BEAC együttesét 2-0-val búcsúztatta a Sopron, míg az elõdöntõben a BSE gárdáját 3-1-es összesítéssel. A fináléban az MTK együttesénél bizonyult jobbnak 3-0-ra arányban a soproni együttes. A párharcot lezáró mérkõzést 1993. március 27-én rendezték. Már a zsúfolásig megtelt Egyetemi Csarnokban hatalmas ünneplés vette kezdetét, mely több ezer ember elõtt a Fõ téren folytatódott.

Azóta még 10 alkalommal ért fel a csúcsra itthon nõi kosárlabdában a Sopron. A nemzetközi eredményeket tekintve pedig az 1998-as Ronchetti Kupa gyõzelem mellett immár két Euroliga Final Four részvétel szerepel a klub sikerei között.

Az elsõ bajnoki címet elhódító játékosok névsora: Balogh Judit, Csávás Andrea, Pásztói Krisztina, Darene Thomas, Galavics Edina, Horváth Mónika, Kovács Andrea, Orbán Mónika, Ördög Eszter, Stecina Katinka, Winter Ilona. A stáb tagjai: Magyar András, Bácskai Kornél, Szabadvári János, Meszlényi Róbert, Dr. Németh László.

Hirdetés