Hirdetés
Archivum

3 ország, 19 csapat, 6 kiadó hely – 3×3-as U18-as Eb-selejtezõk:

:

Hirdetés

A 3×3-as szakágban a jelenleg is zajló FIBA 3×3 WS versenyek mellett az U18-as EB-selejtezõkrõl szól a hétvége. Három helyszínen 19 válogatott verseng azért, hogy megszerezze a Tblisziben megrendezésere kerülõ kontinenstornára kiadó hat hely egyikét.

A szolnoki selejtezõt felvezetõ összeállításunkban Földi Attila a magyar válogatott vezetõedzõje minden fontos információt elmondott az átalakított selejtezõvel kapcsolatban. A házigazda Grúzia, a címvédõ Belgium, illetve a Világranglista pontok alapján Ukrajna, Románia, Oroszország és Hollandia már alanyi jogon résztvevõ. Melléjük csatlakozik a bevezetõben már említett három torna elsõ két helyezettje.

Szolnokon a magyar válogatott az A-csoportba nyert besorolást Törökország és Litvánia mellé. A másik triót Svájc, Lettország és Görögország adja.

Olaszországban Rieti városában mérik össze az erejüket a csapatok. Itt az “A” jelû trióban a házigazda Olaszország, Lengyelország és Írország, a B-csoportban Spanyolország, Németország és Nagy-Britannia szerepel.

Franciaországban a jól ismert voiron-i helyszín a házigazda. Az A-csoportba Franciaország, Izrael és Szlovákia nyert besorolást. Ez az egyetlen torna, ahol heten küzdenek a leány mezõnyben. A “B” jelû négyesben ugyanis Csehország, Fehéroroszország, Svédország és Portugália együttese található.
 

Hirdetés