Hirdetés
USA

30 éve volt Lisa Leslie 101 pontos meccse:

:

Hirdetés

30 éve, egészen pontosan 1990. február 7-én került sor arra az Inglewood Morningside High – South Torrance High gimnáziumi mérkőzésre, melyen Lisa Leslie 16 perc alatt 101 pontot szerzett.

A négyszeres olimpiai, kétszeres WNBA-bajnok, háromszoros WNBA MVP Lisa Leslie az Inglewood Morningside csapatát erősítette. Már egész fiatalon nagy médiafigyelem övezte a szereplését, hiszen tehetsége hamar kiemelte a zseniális játékost. Azon a történelmi mérkőzésen az első negyedben 49, a másodikban 52 pontot ért el. A csapattársai összesen 1 pontot jegyeztek, miközben az ösztönös zseninek 56 mezőnykísérletéből 37 volt sikeres.

Végül Lisa Leslie 4 ponttal maradt el az addigi csúcstartó Cheryl Miller 1982-es 105 pontos rekordjától. Ezt is megdöntötte volna, de a South Torrance vezetőedzője a szünetben lehívta csapatát. A beszámolók szerint Leslie és az Inglewood Morningside szakmai stábja kis túlzással könyörgött az ellenfél edzőjének, hogy folytassák a meccset a rekorddöntés érdekében, de a szakember – teljesen érthetően – nem akarta ennek kitenni csapatát.

Végül Cheryl Miller 1982-es 105 pontos rekordja egészen 2006-ig megdöntetlen maradt, akkor Epiphanny Prince egy 113 pontos meccsel megelőzte. Közös Leslie és Prince teljesítményében, hogy nagyon megosztotta a szakmát. Mindkettőjük edzője komoly bírálatot kapott, miután középiskolás szinten fiatal tehetségek kibontakozása mellett nem feltétlenül az egyéni rekordok hajszolása lenne a cél. A pedagógia szempontokat számon is kérték az edzőkön. Lesliék meccse után sem véletlenül mondta azt az ellenfél edzője, hogy szakmailag nem látta értelmét a második félidőben folytatni a találkozót.

Hirdetés