Hirdetés
Archivum

30 pontos gyõzelemmel kezdett az U16-os válogatott Törökországban:

:

Hirdetés

A magyar U16-os válogatott a házigazda Törökország, illetve Svédország és Szerbia válogatottjaival egy négycsapatos tornán szerepel Tekirdağ városában. A nyitó napon a törököket 80-50-re gyõzték le a magyar lányok.

Forrás: www.facebook.com/TekirdagBasketbol

Forrás: www.facebook.com/TekirdagBasketbol

Nagyon jól indult a mérkõzés, 4-4 után az elsõ negyedben 8 percig nem találtak be a hazaiak és ez idõ alatt a magyar csapat 22-4-re lépett el. A hosszú török kosárcsend a második szakasz elején tört meg. Ekkor kétszer is eredményesek voltak mezõnybõl a hazaiak. Magyar Gergely idõt kért és a különbség 16 pont környékén állandósult. A második szakasz második felében egy újabb 12-2-es futást produkált a magyar csapat. A félidõben pedig 42-18 állt az eredményjelzõn.

20 perc játék után Kiss Virág 10, Foitl Emilía 8 pontnál járt. A válogatottunk kiemelkedõen dobott, 53%-al értékesítette a duplákat. Emellett pedig a lepattanókért folytatott csatát is uraltuk.

A második félidõt egy 10-0 sorozattal indította a magyar csapat és ezzel 30 egység felett állandósult a differencia. Az utolsó 15 percben mindkét szakvezetõ sokat forgatta a keretét. Mindkét oldalon minden nevezett játékos lehetõséget kapott a bizonyításra. Nálunk Kiss Virág töltötte a legtöbbet a pályán a maga 23 percével. A magyar válogatott magabiztosan õrizte 30 pontos elõnyét és végül 80-50-es sikert ünnepelhetett.

A csapat legeredményesebbje a 20 pontos Kiss Virág volt. A folytatás pénteken magyar idõ szerint 16 órától Szerbia ellen. A nyitó nap másik mérkõzésén a szerbek hatalmas csatában 60-56-ra verték a svédeket.

Eredmény
Törökország – Magyarország 50-80

A magyar válogatott statisztikai lapja

Hirdetés