Hirdetés
Magyarország

30 pontos sikerrel hangolt az Európa Kupa nyolcaddöntőre a PEAC

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós - NKA Universitas PEAC 57-87 (11-13, 17-20, 10-32, 19-22)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 17. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Jakab László Imre, Sörlei Attila, dr. Németh Patrik (Sarkadi-Nagy Ágnes)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 11/6, Aldazabal 10/6, Katona 12/3, Takács, Degbeon 4. Csere: Duka 5/3, Vári 10/6, Szabó 5/3, Zsámár, Gróf, Kovács, Andi.

NKA Universitas PEAC: Kiss 13/3, Calhoun 16/9., Rátkai 10/6, Wentzel 3, Burdick 8. Csere: Katanic 6, Laczkó 4, Simon 7/3, Szücs 7/3, Olawuyi 7, Pap, Sanchez 6.

Fotó: Varga János / BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Hirdetés

A bajnokság 17. fordulójának záró mérkőzésén az NKA Universitas PEAC 87-57-es sikert aratott a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós otthonában.

Solanch Aldazabal találatával a BKG szerzett vezetést, de erre Rátkai Eszter válaszolt egy triplával. Pontszegény játék jellemezte az első szakaszt. Öt perc után még csak 6-3 állt az eredményjelzőn. Ekkor a BKG vezetett és volt lehetőségük a hazaiaknak, hogy nagyobb előnyt építsenek fel. Ez nem sikerült, öt pontnál jobban nem tudtak ellépni Geedti Tibor tanítványai és ahogy az ilyenkor menetrendszerűen lenni szokott, a magasabban rangsorolt gárda ezt idővel kihasználta. A PEAC Simon Zsófia két találatával végül 11-11-nél érte utol a BKG-t, majd Beatriz Sanchez két büntetőjével a negyed hajrájában a vezetést is átvette. A második szakasz elején Kiss Virág villant meg, majd Szücs Réka és Olawuyi Adenike talált be. Összességében egy 10-0-s futást mutatott be a ritmust váltó és jóval pontosabb játékot bemutató PEAC, ezzel pedig megalapozta későbbi sikerét.

Fotó: Varga János / BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

A BKG kosárcsendjét 23-11 után Katona Szidónia és Raina Perez triplái törték meg, így 23-17-nél még volt egy felzárkózása a házigazdának. Erre azonban a pécsiek felnőtt csapatában is kiválóan helytálló ifjú tehetség Rátkai Eszter triplája érkezett válaszul. Kifejezetten látványos szakasz bontakozott ki, a folytatásban Solanch Aldazabal és Sierra Calhoun is betalált távolról. A félidő hajráját már faultok tették töredezetté. Vári Zita és Raina Perez büntetőivel 29-24-re szépített a BKG, de összességében Jovac Gorenc együttesének a vezetése nem forgott veszélyben. Hazai oldalról Vári Zita, a pécsiektől Rátkai Eszter és Cierre Burdick találatai zárták le az első 20 percet. A PEAC végül 33-28-ra ment. A harmadik negyed legelején Kiss Virág kapott a térdéhez, de szerencsére a kiváló center nem szenvedett súlyos sérülést és tudta folytatni a mérkőzést. A másodikhoz hasonlóan a harmadik etapot is egy nagy futással kezdte a PEAC. Ezúttal egy újabb 10-0-s szakaszt rögzíthettünk a jegyzeteinkbe.

Fotó: Varga János / BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Szépen megoszlottak a terhek a pécsiek döntő futása során. Wentzel Nóra, Rátkai Eszter, Sierra Calhoun és Cierra Burdick voltak a pontszerzők. A BKG kosárcsendjét Szabó Dóra törte meg, de erre Sierra Calhoun két triplája érkezett válaszul, amivel 49-30-ra módosult az állás. A 20 pontos különbség jelentette határt Kiss Virág villanásai után 54-32-nél lépte át a PEAC. A harmadik negyed végén pedig már a 30 pontos előnyhöz voltak közelebb a pécsiek. Simon Zsófia triplája zárta ezt a szakaszt, így 65-38-ra alakította az eredményt. Ez volt a PEAC negyedik triplája a harmadik negyedben. A záró szakaszban nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Mindkét csapat bő rotációval játszott és minden nevezett játékos pályára került. A pécsiekre csütörtökön Európa Kupa nyolcaddöntő vár, ezt is figyelembe kellett venniük. A BKG pedig majd a BEAC csapatával vív kulcsmeccset a rájátszásért zajló versenyfutásban. A hazaiak 71-51-re visszakapaszkodtak, de innen 14-4-es futást produkált a PEAC. Szücs Réka triplájával 85-55-nél alakult ki a 30 pontos különbség. Ez pedig már nem változott a végéig. Ama Degbeon és Olawuyi Adenike alakította ki a 87-57-es végeredményt.

Fotó: Varga János / BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós

Hirdetés