Hirdetés
Archivum

30 pontos soproni siker Cegléden, sok lehetõséget kaptak a fiatalok:

:

Hirdetés

A papírformának megfelelõen 87-57-es gyõzelmet aratott a Sopron Cegléden.

Igor Polenek nem számíthatott a sérült Fegyverneky Zsófira és Simon Zsófira, míg a kimaradó légiós Dragana Stankovic volt. A felforgatott összeállítás és a Fenerbahce elleni fárasztó rangadó ellenére a papírforma magabiztos soproni sikert ígért. Az elsõ percekben azonban még úgy nézett ki, hogy a két csapat õszi találkozójához hasonlóan a Cegléd tudja tartani a lépést.

A mérkõzés elején Faris találatára, Kobolák válaszolt. A felek 10-8-ig fej-fej mellett haladtak. A Sopron ezt követõen egy 12-2-es szériával állva hagyta riválisát. Ekkor már az elsõ hazai idõkérésre is sor került, de az elsõ szakasz végén így is kétszer annyi soproni pont állt az eredményjelzõn, mint hazai. A 30-15-rõl induló második szakaszban Igor Polenek egyre több lehetõséget biztosított a fiataljainak. Ebben a 10 percben Böröndy 7, Licskai 5 pontot szerzett.

A két csapat között a félidõhöz közeledve 20 egység környékén állandósult a differencia. A nagyszünetben 49-21-es állást regisztrálhattunk. A hazaiak 21 pontjából 11 Hadzovic nevéhez fûzõdött. A Sopron statisztikai lapjáról elsõsorban a 62%-os dobóteljesítmény emelkedett ki. A harmadik szakaszban Faris kezdte a pontgyártást. A Cegléd alig került dobóhelyzetbe és már a 30 pontot ostromolta a differencia.

A harmadik szakasz felénél 65-35-nél érkezett az újabb hazai idõkérés. Ebben az etapban a Cegléd mindössze 9 pontot jegyzett. A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. A Sopron magabiztosan õrizte elõnyét. A végjátékban Kelly Faris megszerezte a 17. pontját is egy triplából és ezzel csapata legeredményesebbje lett. Igor Polenek együttesébõl öten is 10 egység fölé jutottak ezen a délutánon.

Eredmény
CEKK Cegléd – UNIQA Euroleasing Sopron 57-87 (15:30, 16:19, 9:23, 17:15)

Hirdetés