Hirdetés
USA

34 éve született meg az első veretlen egyetemi bajnoki cím:

:

Hirdetés

Amióta az 1981/1982-es évaddal az NCAA égisze alá került az egyetemi női kosárlabdázás, az első veretlen szezont a University of Texas csapata teljesítette. Éppen 34 éve, 1986. április 16-án látta vendégül a bajnokcsapatot a Fehér Házban Ronald Reagan.

A Texas a döntőben 97-81-re verte az USC csapatát. Sok tekintetben egy nagyon különleges finálé volt, olyan játékkal, amely meghaladta a korát. A 97 szerzett pont azóta is a legtöbb, amit egy egyetemi női gárda a fináléban elért. A 40 értékesített mezőnykosár és az összesen jegyzett 178 pont szintén csúcs a csapatoktól. Az egyéni teljesítményeket nézve pedig a kispadról érkező Clarissa Davis-t választották a legjobbnak, aki 25 ponttal vette ki a részét csapata sikeréből.

Jody Conradt együttese sok tekintetben úttörőnek bizonyult.

Hittem benne, ha megmutatjuk milyen atletikus játékra képesek a nők és olyan kosárlabdával állunk elő, amivel korábban senki, akkor szerezhetünk egy kis figyelmet.

– emlékezett vissza azokra az időkre az edzőnő. Ezen terve sikerült is, hiszen egy évvel később a Texas rendezte a négyes döntőt az Erwin Centerben és az volt az első telt házas egyetemi finálé a sportág történetében.

Fotó: Twitter.com/TexasWBB

Hirdetés