Hirdetés
3x3

3×3-as női válogatottunk ott lehet az Európa Játékokon 2023-ban:

:

Hirdetés

Kevesebb. mint 200 nap és Krakkóban kezdetét veszi a III. Európa Játékok. 2015-ben Baku volt a házigazda, majd 2019-ben pedig Minszk, míg jövő nyáron Lengyelország második legnépesebb városa látja vendégül az európai kontinens multisport eseményét. A seregszemlén 28 sportág 237 versenyszámában összesen 1550 érmet fognak kiosztani.

A III. Európa Játékokon 16 csapatos 3×3-as női kosárlabda tornát rendeznek, melyre a világranglistán elfoglalt pozíció alapján szereztek részvételi jogot a csapatok. Eredményes 2022-es szezonja után a felnőtt női válogatottunk is ott lehet a rangos seregszemlén – derül ki a szervezők közelmúltban kiadott tájékoztatójából. Jelen pillanatban Magyarországnak a 3×3-as kosárlabda mellett íjászatban és síkvízi kajak-kenuban van visszaigazolt kvótája.

Érdekesség, hogy Krakkó mellett a teljes Malopolska (Kislengyelország) régió kiveszi a részét a lebonyolításból. Összesen 11 településen lesznek versenyek. Rendhagyó 7 sportolói falu biztosítja a mintegy 7 ezer sportoló és a delegációk szállását. A IIU. Európa Játékokat 2023. június 21. és július 2. között. rendezik.

A 3×3-as női kosárlabda torna mezőnye:  Franciaország, Németország, Litvánia, Hollandia, Spanyolország, Lengyelország, Románia, Magyarország, Csehország, Izrael, Svájc, Ausztria, Ukrajna, Észtország, Görögország, Lettország.

Hirdetés