Hirdetés
Archivum

3×3-as profi spanyol versenysorozat indul:

:

Hirdetés

Szerdán egy sajtótájékoztató keretében mutatták be az új spanyol 3×3-as profi versenysorozatot. Természetesen ranglista pontok gyûjtése reményében az olimpiai kvalifikációs esélyek javítása az elsõdleges cél, de Jorge Garbajosa komoly és nagyon szimpatikus terveket vázolt.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Ha a spanyol szövetség belekezd egy új projektbe, azt soha nem veszik félvállról. Ezúttal sem teszik. A FEB az egyik legnagyobb spanyol sportmarketing céggel, a Madison Sports Marketinggel állt össze. A 3×3-as sorozat névadó támogatója pedig a Herbalife lesz. Ami a nõi kosárlabda szempontjából a legfontosabb, hogy a létrejövõ versenyszéria mottója az EGYENLÕSÉG. Azonos számú nõi és férfi csapat vesz részt, ráadásul a két nem képviselõi azonos díjazásban részesülnek.

A Liga Herbalife 3×3 Series június 28-29-én rajtol Murciában. Ezt követõen pedig július minden hétvégéjén rendeznek egy-egy tornát. A helyszínek Gijón és Tarragona, míg a végsõ nagydöntõnek Barcelona ad otthont. Minden hétvége azonos menetrend szerint zajlik. Kétnapos erõfelmérõkre kerül sor. A játéknapokon pedig 11 óra és 23 óra között zajlik a program, mely során 32-32 nõi és férfi csapat méri össze az erejét.

Azt nem titkolták a felek, hogy az olimpiai kvalifikációs rendszer megkövetel egy komoly versenysorozatot. Ugyanakkor a cél a sportág általános népszerûsítése. Profi körítés lesz. Egy teljesen új mobil stadiont is szolgálatba állítanak, ami minden igényt kielégít. Ahogy a lenti tervrajz mutatja, komplett fesztivál-helyszínt húznak fel. A nõi szakág elõtérbe helyezése a névadó Herbalife részérõl (is) elvárása is volt, de Garbajosa hangsúlyozta, hogy ez egy általános célkitûzés. “A 3×3-as kosárlabda és a nõk a két terület, akik a jövõ záloga.” – zárta a sajtótájékoztatót Garbajosa.

Hirdetés