Hirdetés
Archivum

3×3-as tornagyõzelem Szerbiából:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, erre a hétvégére kettévált a felnõtt 3×3-as válogatott kerete. A játékosok egyik fele Moszkvába utazott, ahol szép tornagyõzelmet aratott. A csapat másik fele Böröndy Vivien, Szabó Petra, Süle Krisztina, illetve az U18-as válogatottból Révész Boróka összeállításban Stara Pazova városában szerepelt. Innen is tornagyõzelmet szállítottak a magyar lányok.

 

We love this day! 💪🏼🇭🇺🏀 Good job girls! #whun3x3 #fiba3x3#letsplay3x3 #wearesoproudofyou

Magyar Nõi 3×3-as válogatott🏀 (@whun3x3) által megosztott bejegyzés,

A szerb 3×3-as versenysorozat hétvégi állomásán a nõi mezõnyben kilenc csapat vett részt, melyek három csoportba osztva kezdték meg a küzdelmeket. A mérkõzéseket az esõ esetére kijelölt helyszínen, az ottani sportcsarnokban bonyolították le. A csoportkörben a magyar válogatott két helyi csapatot gyõzött le magabiztosan 19-5, illetve 21-11 arányban. A két sikerrel az elõdöntõbe jutottak a mieink.

Az elõdöntõben már lényegesen nehezebb ellenféllel, a szerb 3×3-as válogatott bõ keretének tagjaiból álló csapattal mérkõzött válogatottunk. Itt végül óriási csatában 18-17-es magyar gyõzelem született. A fináléban a „Dream Team” elnevezéssel szereplõ alakulat volt az ellenfél. Szintén 3×3-as kerettag játékosok, illetve a Vasast erõsítõ Jefimija Karakasevic is ebben a négyesben kapott helyett. A döntõben éles küzdelem alakult ki, végül 21-18-as sikert ünnepelhettek a mieink.

A magyar válogatott Böröndy Vivien, Szabó Petra, Süle Krisztina, Révész Boróka összeállításban négy gyõzelemmel végzett az élen. Gratulálunk!

Hirdetés