Hirdetés
Archivum

4 pontos szekszárdi gyõzelem a PINKK otthonában:

:

Hirdetés

Idén is hozott az elsõ januári játéknap némileg váratlan eredményt, miután a KSC Szekszárd 74-70-es gyõzelmet aratott a PINKK Pécsi 424 otthonában.

A két csapat októberi meccsén 63-55-ös szekszárdi gyõzelem született, de azóta váratott magára az újabb bravúr Magyar Gergely együttesétõl. Négy rangadót is 6 ponttal vagy annál kisebb különbséggel veszített el a KSC. A PINKK a novemberi miskolci veresége óta nem talált legyõzõre. Elõzetesen így is a játéknap legszorosabb meccsét vártuk és ez beigazolódott. A PINKK az elsõ percekben 9-5-ös elõnyt alakított ki. Ekkor harcos játékkal és sikeres duplával mutatkozott be a pécsiek új centere Cierra Robertson-Warren. Az elsõ szakasz második felében azonban a Szekszárd került fölénybe és Theodoreán szép találataival 24-17-re lépett el a negyed végére. Rengeteget állt a játék faultok miatt, az elsõ 10 percben 15-öt fújtak, a félidõig pedig 30-ig jutottak a játékvezetõk. Azt azonban nem érték el, hogy megtisztítsák a meccset, kivegyék a keménykedéseket a játékból. Nem véletlen, hogy mindkét kispad sokat reklamált és sajnos sérülések is történtek.

A második negyedben Scekic triplája után 31-21-nél érte el a 10 pontot a különbség. Rendkívül hullámzó játék jellemezte a találkozót. Amikor rövid idõre elkapta a fonalat a PINKK, akkor másfél perc alatt felzárkózott 36-33-ra, de a félidõ utolsó percében újra voltak szerzett labdái és indításai a Szekszárdnak, így 6 ponttal ismét meglógtak. Félidõben végül 41-37 állt az eredményjelzõn. A szekszárdiak az elsõ félidõben négy triplát is értékesítettek, míg a PINKK-nek egészen a meccs végjátékáig nem volt sikeres távoli vállalása. Ezen felül a lepattanókban mutatkozott óriási különbség. A félidõben 29-21-re vezetett ebben a mutatóban a Szekszárd, a meccs végére pedig 51-36-ra módosult az arány. A rengeteg szabálytalanság miatt nagyon gyorsan komoly faultproblémák miatt kellett cserélniük a szakvezetõknek. Az elsõ 20 perc után hazai oldalon Ruják már négy, Robertson-Warren három hibánál járt. A szekszárdiaknál pedig Theodoreán, Demirovic és Rymarenko neve mellett szerepelt 3-3 hiba.

A harmadik negyed elején 45-43-ra fordított a PINKK és labdája volt, hogy növelje az elõnyét. Ezzel azonban nem élt. A nagy adok-kapokban az utóbbi idõben jó formát mutató Ruják lett az elsõ kipontozódó, egy labda nélküli szituációt követõen vették ki a játékból. Ez a meccs ilyen vitatható kipontozódásokat hozott, hiszen a negyedik negyedben Theodoreán is hasonlóan járt. A harmadik szakasz hajrájában 49-49-es állást követõen Scekic pontjaival 54-49-re lépett el a KSC és innentõl kezdve már végig a szekszárdi csapatnál volt az elõny. A záró szakasznak 56-54-rõl vágtak neki a felek. A játékrész elején Jelana Vucetic szenvedett sérülést, miután egy betörésnél kibillentették és rosszul fogott talajt, a csípõjét ütötte meg. A KSC kulcspillanatokban nem hibázott, Demirovic tripláját követõen már 69-60-ra vezetett. Az utolsó másfél percben 71-68-ra felzárkózott a PINKK, de közelebb nem került. Az utolsó másodpercek még egy csúnya ütközést hoztak, a szekszárdi kispad elõtt Drammeh taktikai faultjánál Studer Ági verte be a fejét. Rymarenko egy büntetõt értékesített, ezzel 4 pontra nõtt a különbség és eldõlt találkozó sorsa.

Eredmény
PINKK-Pécsi 424 – Atomerõmû KSC Szekszárd 70-74 (17-24, 20-17, 17-15, 16-18)

Hirdetés