Hirdetés
Magyarország

41 ponttal nyert a Sopron

VBW CEKK Cegléd - Sopron Basket 40-81 (12-24, 11-16, 4-21, 13-20)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Albertirsa, Sportcsarnok
Balog György Attila, Varga-Záray Katalin, Sörlei Attila (Gál János)

VBW CEKK Cegléd: Rakita 6, Czank 4, Farkas, Szerelem-Kobolák 13/9, Barnai 8 Csere: Kovács K. 4, Szirony 3/3, Viszmeg 2, Horváth B., Nagy R., Andi H.

Sopron Basket: Turner 6, Böröndy 4, Sitku 11/3, Brooks 10, Mompremier 11 Cs.: Fegyverneky 15/6, Crvendakic 11, Varga A. 8, Sinka-Pálinkás 3/3, Határ 2, Szikszai

Fotó: Kisfaludi István / VBW CEKK Cegléd

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A 5. fordulójában a Sopron Basket 81-40-es győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában.

A soproni csapatban már ott volt a keretben Aleksandra Crvendakić és Beatrice Mompremier, illetve idei első bajnoki mérkőzésén lépett pályára Határ Bernadett. A Ceglédnek nem nyúlt olyan hosszúra a szünet, hiszen október 28-án vívta meg a győri bajnokiját. A Sopron viszont október 14. óta nem játszott tétmeccset. Rögtön a mérkőzés elején eredményes volt Beatrice Mompremier. Sitku Zsuzsi triplájával pedig már 5-0-ra vezetett a címvédő. Ezt követően viszont a Cegléd kapott el egy jobb sorozatot és 8-6-ra fordított. Ekkor Aleksandra Crvendakić is megvillant a soproniaknál. A 2020-as pécsi Magyar Kupa döntő után öltötte ismét magára a klub mezét. Azzal a lendülettel gyorsan a csapata élére is állt. Az első negyedben egymaga 9 pontot szerzett, mindössze egy dobást hibázva. A vezetésével fokozatosan elszakadt a házigazdától a Sopron. Az első szakaszt Varga Alíz duplája zárta, mellyel már 24-12-re mentek a soproniak.

Fotó: Kisfaludi István / VBW CEKK Cegléd

A második etap legelején Szirony Dorina hármasával még bejött 10 pont alá a CEKK. Erre azonban azonnal felelt Beatrice Mompremier és Sitku Zsuzsi, amivel újra kétszámjegyűre nőtt a soproni előny. Azóta már tudjuk, hogy végleg. Innen ugyanis nem tudott ezen lélektani határ alá jönni a Cegléd. A különbség 34-21-ig 13-14 egység környékén mozgott. Ezt követően Aleksandra Crvendakić és Határ Bernadett villanásaival tudta fokozni fölényét a Sopron. Az első negyedhez hasonlóan a másodikat is Varga Alíz találata zárta. A félidőben 40-23 állt az eredményjelzőn. Soproni oldalon a 11 pontos Aleksandra Crvendakić, a CEKK-nél a 8 pontos Szerelem-Kobolák Cintia volt a legeredményesebb. A Sopron 28-ból 12-t, a Cegléd 31-ből 10-et dobott be mezőnyből. A soproniak ezen felül 28-12-re vezettek a lepattanócsatában. A harmadik negyedben nem sokat kellett várni és 48-27-nél átlépte a 20 pontot a különbség.

Fotó: Kisfaludi István / VBW CEKK Cegléd

A harmadik negyedben nagy ritmust diktált a Sopron. 42-27 után a játékrész végére 19-0-val 61-27-re lépett el a címvédő. Ebben a negyedben kilenc mezőnykosara született a Sopronnak és volt hat szerzett labdája. Talán ez a két adat jól szemlélteti a 21-4-es eredményt hozó negyed játékát. Aleksandra Crvendakić mellé Sitku Zsuszi és Fegyverneky Zsófia is felzárkózott, olyan értelemben mindenképpen, hogy ők is elérték a legalább 10 szerzett pontot. A 61-27-ről induló záró szakasz elején Yvonne Turner duplája 21-0-ra növelte a soproni futást. Rakita Lili törte meg a CEKK kosárcsendjét, majd Szerelem-Kobolák Cintia triplát értékesített. Összességében viszont a soproni fölény nem forgott veszélyben. A különbség stabilan 30 egység felett állt be. Az utolsó négy és fél percben 69-38 után tett hozzá még 10 pontot az előnyéhez a Sopron. Ki kell emelni a hajrából Sinka-Pálinkás Szofi tripláját. A címvédő minden nevezett játékosa pályára lépett és 11 pontszerzőt regisztrálhattunk a vendégeknél. A mérkőzést végül Beatrice Mompremier foglalta keretbe, hiszen a duplája zárta az összecsapást.

Hirdetés