Hirdetés
Európa

Szombaton Osztrák Szuperkupa Horváth Lillával:

:

Hirdetés

Szombaton rendezik a graz-i Raiffeisen Sportparkban az Osztrák Szuperkupát, ahol a kupagyőztes BK Klosterneuburg Duchess, Horváth Lillával a soraiban, a bajnok UBI Graz alakulatával csap össze.

Fotó: bk-klosterneuburg.at

Ausztriában az elmúlt évadot a BK Klosterneuburg Duchess és az UBI Graz versenyfutása határozta meg. A kupát a Klosterneuburg nyerte, miután a bécsi fináléban 59-53-ra felülmúlták riválisukat. A bajnoki döntőt viszont 2-0 arányban az UBI Graz hozta.

A nyáron mindkét gárda átalakult. A BK Klosterneuburg Duchess, ahol idén is Horváth Lilla teljesítményét követhetjük, jelentősen átalakult. Összesen hét távozót regisztrálhattunk két érkező mellett. Tovább fiatalodott a keretük és a magyar játékos az egyetlen légiósuk jelenleg.

Az UBI Graz több helyen változtatott és négy klucsjátékosát veszítette. Az Annika Neumann, Cierra Coffin, Anja Knoflach, Camilla Valerio négyest Eni Nizamic, Mireia Llaurado Costa, Emily Loncarek és Erin Fauxhall váltotta. A csapatuk a hazai sorozatok mellett a CEWL küzdelmeire is készül.

Különleges évre készülnek Ausztriában, hiszen teljesen megújult a bajnokság. Basketball Damen Superliga (BDSL) névre keresztelték a versenysorozatukat. Ehhez új logó, lényegesen korszerűbb honlap és több friss kommunikációs elem is párosul. Széles közönség számára szeretnék követhetőbbé tenni a bajnoki küzdelmeket.

Fotó: Basketball Austria

Hirdetés