Hirdetés
Magyarország

Három mérkőzéssel zárul szombaton az első forduló



:

:

Hirdetés

Szombaton három mérkőzéssel zárul az első forduló. Sorrendben Szekszárd – ZTE, Cegléd – PINKK és Csata – Sopron párosítások lesznek.

Haladjunk időrendben, kezdjük a 17 órakor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – ZTE NKK párharccal. Két héttel a Göcsej Kupán lejátszott találkozót követően, ahol 75-65-ös győzelmet aratott a Szekszárd, ismét összecsapnak a felek. Ezúttal a tét már jóval nagyobb, igaz lényegesen több közös munka is van az edzők, játékosok mögött, mint akkor. Szekszárdon nagy fegyvertény, hogy az alapcsapat együtt tudott maradni, ami így a szezon elején sokat ér és a Marshall, Ruzickova kettős is jól szállt be. Az egész alapszakasz kapcsán pedig fontos kérdés lesz, hogy Vincze Nikolett és Miklós Melinda hogyan tudja pótolni az U20-as szabály tekintetében Gereben Líviát. A ZTE-nél a Göcsej Kupán mutatott formára, a szoros celjei vendégjátékra lehet építeni. A visszatérő Kirby Burkholder és Keyona Hayes ponterős játéka mellett magas posztokon Horti Dóra és Janis Ndiba stabil pont a tavalyi bronzérmesnél.

18 órától jön a VBW CEKK Cegléd és a PINKK Pécsi 424 összecsapása. Két olyan csapat találkozik, akiket kevesebbet láttunk az előszezonban. Ráadásul mindkét gárda új vezetőedzővel fut neki az évadnak. Cegléden Gabriel Carrasco-nak három minőségi légiós beépítésével kell fokoznia a versenyképességet. Tavaly a CEKK megtapasztalta, hogy mennyire fontos tényezőt játszik egy épülő gárda életében a rajt. A kezdeti hullámvölgyből ugyanis csak a tél második felére tudott kimászni a csapat. Igaz, végül a 6. hely és a nemzetközi kupaszereplés meglett. Idén jóval kiegyensúlyozottabb teljesítmény reális elvárás lehet az együttes felé az erősítések alapján. A PINKK olyan szempontból nincs könnyű helyzetben, hogy Jáhni Zsófia az U23-as 3×3-as válogatottal a kínai Világbajnokságon szerepel. Ráadásul Marossy Gergely tanítványai a hét elején már utaznak Lettországba az első EWBL tornára. Az arra való ráhangolódást is szolgálhatja a ceglédi vendégjáték.

A játéknap és ezzel az első forduló 19 órától az NKE-FCSM Csata és a bajnoki címvédő Sopron Basket összecsapásával zárul. Érdekes találkozóra van kilátás. A Csatánál egyértelműen az előrelépést tűzték ki célul, ahol a fiatal hazai maghoz két magasan jegyzett fiatal légiós (Zala Friskovec, Megan Gustafson), illetve Emma Cannon személyében egy rutinos amerikai játékos érkezett. Ilyen felállásban reálisak a megfogalmazott elvárások. Ahogy azonban a felkészülési meccsek is megmutatták, akkor működhet igazán ez a rendszer, ha szépen megoszlanak a terhek. A Sopron kapcsán elmondható, hogy az utóbbi évek legfontosabb szezonkezdete jön, hiszen a klub szeretne nagyobb felelősséget rakni a fiatal hazai értékeire. Az egész évadot meghatározhatja, hogy ez mag – a Vasastól érkező Varga Alíz, illetve a már régebben Sopronban edződő Határ Bernadett, Dubei Debóra, Weninger Virág, Czukor Dalma és Varga Kamilla – milyen benyomásokat szerez az első hetekben. Azon túl, hogy nyilván az eredményesség szempontjából Jelena Brooks, Aleksandra Crvendakic, Tina Jovanovic, illetve a héten érkezett Briann January elvitathatatlan tényező lesz.

NYILATKOZATOK ITT

Hirdetés