Hirdetés
Utánpótlás

Sportegészségügyi, sportszakmai területeket is tudtak fejleszteni Sopronban:

:

Hirdetés

Intenzív háttérmunkával telt a Soproni Darazsak Sportakadémián az elmúlt pár hónap. Erről és a következő hetek feladatairól nyilatkozott Czukorné Hollós Anna, szakmai igazgató az intézmény Facebook oldalán.

Sopronban a tavaly decemberi kormánydöntés alapján Államilag Elismert Sportakadémia keretei között képezhetik a feltörekvő generációt. “Nagy öröm számunkra, hogy ezt az elismerést megkaptuk és ezt a támogatást elnyertük. Nyilván ebben benne van az elmúlt 20 év, mind a felnőtt csapat, mind a Soproni Darazsak Akadémia munkája. Olyan lehetőségeink lettek, hogy bizonyos sportegészségügyi, sportszakmai területeket, amire eddig nem volt kapacitásunk, tudjuk fejleszteni még jobban.” – fogalmazott Czukorné Hollós Anna, kiemelve, hogy több területen bővült a szakember gárda.

Egy ismert olasz szakember Giustino Altobelli, illetve Honti Kata is a Soproni Darazsak Sportakadémia stábját fogja erősíteni.

Gyógytornászokat, diatetikusokat tudtunk alkalmazni. Elkezdődött a sporttáplálkozás a konyhán, illetve ennek az edukációja. Komoly oktató-videóanyagokat készítünk és ezeket a gyermekek rendelkezésére bocsátjuk. Kondicionáló edzőt tudunk pluszban foglalkoztatni. Meg tudtuk erősíteni az edzői stábunkat egy olyan olasz szakemberrel, aki 16 évig volt az Euroligás Schio edzője, illetve U18-as olasz szövetségi kapitány. Ő Giustino Altobelli. Nagyon örülünk, hogy a csapatunkban tudhatjuk. Illetve szerződtettük Honti Katát is, aki a sportakadémiának a scout-elemző edzője lesz, úgymond külső szeme. Egy részét a munkájának Olaszországból végzi, a másik részét itt a helyszínen. Emellett ő lesz az edzőink fejlesztő programjának nemzetközi koordinátora.

– tette hozzá a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai igazgatója.

Czukorné Hollós Anna részletesen beszélt a beiskolázási rendszerről is:

A beiskolázási rendszerünk több lépcsőfokos és több alkalmas. Az első alkalom áprilisban sajnos elmaradt a járvány miatt. Most ezt a második alkalmat meg tudjuk tartani június 16-tól 20-ig. Két turnusos táborban szervezzük meg, ahol hat edzésen vesznek részt a jelentkező játékosok. Különböző felméréseket végzünk velük. Megmutatjuk a sportakadémia életét. Meghívott felnőtt játékosok lesznek jelen. Bemutatjuk az infrastruktúránkat, eszközparkunkat és reméljük, hogy a szülőknek is be tudjuk mutatni a soproni gimnáziumokat, illetve az itteni lehetőségeket.

Az Államilag Elismert Darazsak Sportakadémia közreműködésével július 4-10. között a Balaton partján fekvő Gyenesdiáson tart kosárlabda tábort a magyar és az európai kosárlabdázás két ikonikus alakja, Honti Kata és Fegyverneky Zsófi.

Ez a tábor Honti Kata, Fegyverneky Zsófia nevéhez fog kötődni, de mellettük a sportakadémia szakemberei vesznek ezen részt. Erre lehetett jelentkezni, sőt lehet még most korlátozott számban, pár szabad hely van még. Itt egyéni képzések lesznek, illetve ide is becsempészünk mindent. Például előadásokat (sportpszichológia, dietetika) és felnőtt játékosok is érkeznek vendégségbe. Különböző gyógytornász feladatokat fognak végezni a játékosok. Ismerkednek az edzésmunkával, illetve az egyéni képzés lesz a veleje Katával és Zsófival.

– mutatta be a nyári eseményt Czukorné Hollós Anna.

Hirdetés