Hirdetés
Európa

Teljes az Európa Kupa főtáblája:

:

Hirdetés

Csütörtök este lezárult az Európa Kupa egyetlen selejtező párharca, így teljessé vált a sorozat 40 csapatos főtáblája.

Az Európa Kupa főtábláján 36 csapat helye biztos volt. Három gárda érkezett az Euroliga selejtezőjéből. A Keleti Konferenciába került a török Botas, míg a Nyugati Konferenciába az Aluinvent DVTK és az Olympiacos. Egy selejtező párharcot bonyolítottak le. Itt a Kayseri vívta ki a továbbjutást, akik a Keleti Konferenciában folytatják.

A magyar együtteseket a Nyugati Konferenciában kell keresni. Az F-csoporban szerepel az UNI Győr – MÉLY ÚT  a spanyol bajnoki ezüstérmes, nagy múltú Salamanca, illetve a spanyol élvonal egy másik képviselője a Gernika mellett. A csoport negyedik tagja a portugál bajnok Olivais Coimbra.

A H-csoportban két magyar csapat kapott helyet. Az Aluinvent DVTK itt folytatja a Reyer Veneziával szemben elveszített Euroliga-selejtező párharc után. A PEAC-Pécs, a Basket Landes és a spanyol Cadi La Seu szerepel még ebben a négyesben.

A “G” jelű négyesbe nyert besorolást a VBW CEKK Cegléd. Ide is került egy gárda az Euroliga selejtezőjéből, méghozzá az Olympiacos. A Cegléd és a görög bajnok mellett a jelentősen megerősített spanyol Valencia, illetve a belga Namur szerepel.

Az I-csoportban követhetjük az Atomerőmű KSC Szekszárd szereplését. Két német csapat is ebbe a négyesbe nyert besorolást, ők a Keltern és a Herner TC. A negyedik tagja a csoportnak a BBC Sint Katelijne Waver.

A csoportokból az első két helyezett, illetve Konferenciánkét a két legjobb harmadik jut a rájátszásba.

A csoportok beosztása

Keleti Konferencia

Nyugati Konferencia

Hirdetés