Hirdetés
Magyarország

Szombaton öt mérkőzés a 2. fordulóból:

:

Hirdetés

Szombaton immár a 2. forduló mérkőzéseivel folytatódik a hazai élvonal. Áttekintés a játéknap felvezetéseként.

Haladjunk időrendben, 14 óra 30 perctől az Aluinvent DVTK fogadja az ELTE-BEAC Újbudát. A DVTK a velencei Euroliga selejtező után hazai környezetben lép pályára. Több nehézség hátráltatja Cziczás László együttesét, Ziomara Morrison megfázással bajlódik, Zele Dorina sem tudott pénteken edzeni a társaival, illetve a bokasérülést szenvedő Medgyessy Dóra játéka kérdéses. Ettől függetlenül a hazaiak lesznek az esélyesek és lehetőséget teremthet ez a találkozó számukra rendezni a sorokat a folytatásra. A BEAC esetében pedig egy újabb minőségi rivális ellen nyílhat esély további építkezésre. Októberben már a BEAC számára is jönnek a rangadók, előbb a PINKK, majd a hónap végén a Cegléd lesz a rivális. Ezek a találkozók már a rájátszásért való versenyfutásban is meghatározóak lehetnek. Az első fordulóban a DVTK a TFSE vendégeként nyert, míg a BEAC Pécsett szenvedett vereséget.

17 órától jön a játéknap rangadója, a ZTT NKK és az UNI Győr – MÉLY-ÚT összecsapása. A tavalyi bronzcsata párosítása ismétlődik meg. A két csapat már a Göcsej Kupán találkozott és akkor zalaegerszegi siker született. A nyitányon a ZTE 89-62-ra maradt alul Szekszárdon, a Győr pedig a Vasast múlta felül 105-97-es eredményt hozó pontgazdag találkozón. Nem véletlen, hogy a szombati rangadó kapcsán mindkét oldal a védekezés fontosságát emelte ki. Érdekes lesz figyelni, hogy ezen a téren melyik gárda tud előre lépni. Kulcsfontosságú mindkét oldal számára a fejlődés. A Győr ugyanis ezt követően a DVTK-t és a PEAC-ot fogadja, majd kezdődik az Európa Kupa. A ZTE pedig a Cegléd és a Csata esetében két közvetlen riválissal mérkőzik majd a jövő héten.

18 órától három találkozó is jön. A bajnoki címvédő Sopron Basket a hazai szezonnyitóján a VBW CEKK Ceglédet fogadja. Az elmúlt szezonhoz képest átalakuló Sopron jó formát mutatva debütált a Csata otthonában. Szépen kirajzolódtak azok az alapok, amivel a szakmai stáb szeretne elindulni. A két középső negyedben ez kifejezetten pontos játékkal párosult. A Cegléd az első forduló legnagyobb arányú győzelmét aratta, amikor 92-53-ra kiütötték a PINKK-et. A ceglédiek is új vezetőedzővel futottak neki a szezonnak és minőségi légiós-erősítések mellett ki kell emelni, hogy a tavalyinál nagyobb szerepet betöltve ponterősebb játékot nyújtott a magyar mag. Ez pedig hosszú távon a ceglédi előrelépés kulcsa lehet.

Szintén 18 órától fogadja a Vasas Akadémia az Atomerőmű KSC Szekszárdot. A Vasas a győri bajnoki rajtra felemás érzésekkel tekinthet. Egyfelől a ponterős játék és a versenyképes teljesítmény előremutató. Másik oldalról rendkívül kiélezettnek tűnik a versenyfutás a rájátszásért és ebben egy idegenbeli bravúrgyőzelem majdnem kettőt ért volna, így minden lehetőséget meg kell ragadni. Az eddigi hiányzókon felül a 3×3-as U23-as VB miatt Tóth Orsolya sem áll rendelkezésre a Vasasnál, tovább szűköltek tehát a rotációs lehetőségek. A Szekszárd magabiztos győzelemmel kezdett. Támadásban a második negyedtől remek formát mutattak Zeljko Djokic tanítványai. Egy első meccsen az 52%-os mezőnymutató 25 gólpasszal előremutató visszajelzés az elvégzett munkáról. Összességében a Szekszárd ilyen előzmények után esélyesként lép pályára.

A harmadik mérkőzés 18 órától a PEAC-Pécs – TFSE-MTK összecsapás lesz. A PEAC a második félidőre játékba lendülve magabiztosan győzte le a BEAC-ot. A pécsiek számára a szekszárdi és győri vendégjáték, illetve az Európa Kupa rajt előtt kulcsfontoságú a siker. A TFSE-MTK kerete hiányos lesz, hiszen az U23-as 3×3-as válogatott három játékosát és szakmai stábját adja a klub. Ettől függetlenül az első forduló – statisztikai mutatók alapján – legértékesebb játékosa Alisia Jenkins rendelkezésre áll. A DVTK elleni szezonnyitóra joggal lehet büszke a TFSE, hiszen versenyképes formában sikerült a debütálása. Egy újonc esetében ez lélektanilag rendkívül fontos.

A PINKK Pécsi 424 – NKE-FCSM Csata találkozót november 6-án rendezik a PINKK EWBL szereplése miatt.

A szombati menetrend

14:30 Aluinvent DVTK – ELTE BEAC Újbuda
17:00 ZTE NKK – UNI Győr MÉLY-ÚT
18:00 Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd
18:00 Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd
18:00 PEAC-Pécs – TFSE-MTK

NYILATKOZATOK ITT

 

Hirdetés