Hirdetés
Magyarország

Nyilatkozatcsokor a szombati bajnoki mérkőzések után:

:

Hirdetés

Szombaton öt mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor a játéknapot követően.

ZTE NKK – UNI Győr – MÉLY ÚT 80-71 (18-21, 15-20, 8-15, 27-12, 12-3)

Beszámoló, statisztika ITT

Molnár József (vezetőedző, ZTE NKK): Egy félidőnél többe tellett, hogy felébredjünk és elkezdjük azt játszani, amit megbeszéltünk. A félidőben kitűztünk egy olyan célt, hogy 72 pont alatt tartjuk őket, amit a lányok nagyon keményen meg is valósítottak egy hosszabbításos mérkőzésen. Minden elismerésem a csapatomé!

Milos Pavlovic (vezetőedző, UNI Győr – MÉLY-ÚT): Három negyeden keresztül tartottuk magunkat a megbeszélt taktikához, hogy magas tempót diktáljunk, és nagy hőfokon védekezzünk. A harmadik negyedig 35 pont körül tartottuk ellenfelünket, majd ezt követően megálltunk a védekezésben és elvesztettük az önbizalmunkat, nem jól támadtunk és ennek vereség lett a vége. Nagyon csalódott vagyok, hiszen jó úton jártunk. Meg kell találnunk a megoldást, hogy miként javítsuk ki a hibáinkat, és hogy hogyan fejezzük be a mérkőzést. Gratulálok a Zalaegerszegnek, jobbak voltak, mint mi.

Horti Dóra (ZTE NKK): Nem tetszett a csapatnak, azaz agresszív, kemény védekezés, amivel a Győr elkezdte a mérkőzést. Kicsit szenvedtünk és a harmadik negyedben már 15 ponttal is vezettek. Egyszer csak a Keyona beindította a rakétákat és az egész csapat megindult. Ezen a meccsen értünk csapattá. Amikor visszajöttünk a meccsbe, úgy éreztem, hogy mindenki egy úton van, tudja mindenki, mit kell csinálnia. Számomra nem volt kérdés, hogy meg fogjuk tudni nyerni a mérkőzést!

Sandra Ygueravide (UNI Győr – MÉLY-ÚT): Nagyon nehéz felfogni és megmagyarázni, hogy mi történt a csapattal. Nem voltunk elég agresszívek és nem használtuk ki a lehetőségeinket. Ellenfél tapasztalt játékosai a végjátékban jól játszottak és ez döntőnek bizonyult.

Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd 90-45 (20-9, 31-5, 23-13, 16-18)

Beszámoló, statisztika ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Gratulálok a lányoknak, az elsőtől az utolsó percig nagyon komolyan vették a találkozót! Maximális koncentrációt és energiabedobást várunk el mindenkitől, aki pályára lép, és ezt vissza is kaptuk. Hibák természetesen voltak, ezeket ki kell elemezünk, és helyre kell raknunk a minőség fenntartása érdekében. Örülök, hogy részesei lehettünk ennek a felemelő ceremóniának, gratulálok a szervezőknek a fantasztikus munkájukhoz! Az is nagyon jó érzés volt, hogy ennyien kijöttek és támogattak minket, és a Sopron vezetőedzőjeként ilyen közegben és egy szép győzelemmel tudtam Sopronban debütálni.

Gabriel Carrasco (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): A statisztika elmond mindent a mérkőzésről. A Sopron egy nagy csapat, és nem csak azért mert Euroligában játszanak, keményen is dolgoznak. Az első percekben úgy tűnt, hogy jók lehetünk a meccsen. Készültünk nagyon a soproniak fizikális védekezésére, de nem voltunk komfort állapotban. Sokat kaptunk, keveset dobtunk, a nagy különbség után pedig nehéz már visszajönni. Nem kifogás, de voltak meghatározó hiányzóink is. Az első félidő megmutatta, hol járunk, merre kell előre lépnünk. Folytatjuk a munkát, ez még csak a szezon eleje. Gratulálok ellenfelünknek!

Weninger Virág (Sopron Basket): Fantasztikus meccset játszottunk itthon! Maximálisan igyekeztünk megoldani, amit kértek tőlünk, így mindenki sokat lehetett a pályán. Mostantól koncentrálunk a TF elleni soron következő meccsre!

Angelika Stankiewicz (VBW CEKK Cegléd): Gratulálok a Sopronnak! Küzdeni jöttünk, tudtuk, hogy erős csapat a Sopron. A dobószázalékunk, nincs rá jobb szó, szörnyű volt ma. Próbáltunk mindig valamit változtatni, de utána meg sok eladott labdánk volt. Ki kell elemezünk a mérkőzést, és kijavítani a hibákat.

Aluinvent DVTK – ELTE-BEAC Újbuda 101-55 (25-17, 24-4, 30-15, 22-19)

Beszámoló, statisztika ITT

Cziczás László (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Nagyon nehéz sorozat előtt állunk, ez nagy kihívás lesz számunkra. Olyan játékosok is több szerepet kaptak, akik kevesebb szerpet kaptak. Több-kevesebb sikerrel a feladataikat meg tudták valósítani. Kötelező győzelmet arattunk, komolyan vettük a találkozót.

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): Ami a fejemben van, azt nem osztanám meg. Nem erre számítottunk. A csapat nevében inkább nagyon sok boldogságot kívánok csapatunk gyúrójának az ezekben a percekben is zajló esküvőjéhez.

Kiss Angelika (Aluinvent DVTK): Voltak hibáink, de igyekeztünk azonnal javítani, azt hiszem, hogy inkább többé, mint kevésbé sikerült is.

Zsámár Lili (ELTE-BEAC Újbuda): Nem erre készültünk, szerettünk volna jobb eredményt elérni, de a védekezési hibák és a sok indításgól miatt ezt nem sikerült elérnünk.

PEAC-Pécs – TFSE-MTK 84-94 (16-27, 22-18, 18-19, 28-30)

Beszámoló, statisztika ITT

Meszlényi Róbert (vezetőedző, PEAC-Pécs): Ellenfelünk mindenben fölénk nőtt, komoly csalódás volt ez a mérkőzés számomra. A felkészülés alatt nem ezt az arcunkat mutattuk, főleg védekezésben.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nagyon büszke vagyok a játékosaimra és az egész stábra, egész héten azért dolgoztunk, hogy legyőzzük a PEAC-ot. Külön öröm számomra, hogy négy játékosom is tíz pont felett dobott.

Cierra Bravard (PEAC-Pécs):  Nagyon frusztrált mérkőzés volt. Csalódott vagyok, mert sokkal jobbak vagyunk annál, mint ahogy játszottunk.

Bernáth Réka (TFSE-MTK): Jó mérkőzést játszottunk, megvalósítottuk amit elterveztünk, ezért nagyon elégedett vagyok.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 59-75 (17-13, 15-26, 9-15, 18-21)

Beszámoló, statisztika ITT

Földi Attila (vezetőedző, Vasas Akadémia): Nagyon nehéz tartani a tempót egy olyan csapattal, amelynek sokkal nagyobb rotációja van. Magunkhoz képest rengeteg hiányzóval kellett pályára lépnünk, ráadásul Tay Murray-t faultproblémák miatt pihentetni kellett. Nehéz így mérkőzést játszani, ha kiegészülünk, azt gondolom közelebb tudnánk kerülni ilyen nagy csapatokhoz. Természetesen gratulálok a Szekszárdnak.

Zeljko Djokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Keményen edzettünk ezen a héten, ennek ellenére ahelyett, hogy élvezzük a játékot, valamint, hogy végre pályára léphetünk tétmérkőzésen a szezon elején, úgy éreztem, mintha muszájból kosaraztunk volna. Legalább a szurkolók miatt kell száz százalékot teljesítenünk, akik ismét elkísértek minket. Gratulálok a Vasasnak és szakmai stábjának, látszik, hogy nagyon jól felkészültek erre a mérkőzésre.

Vukov Szonja (Vasas Akadémia): Azt gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, ezt a lendületet azonban meg kell tartanunk a második félidőre is. Nem könnyítette meg a helyzetünket a sok hiányzó, ennek ellenére tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, képesek leszünk ennél sokkal jobbra.

Dojkic Ivana (Atomerőmű KSC Szekszárd): Rossz rajtot követően ahogy belerázódtunk a mérkőzésbe, egyre jobb teljesítményt nyújtottunk. Úgy érzem sokkal több van bennünk, amit meg is mutatunk majd a következő meccseken.

Hirdetés