Hirdetés
Archivum

5. helyen zárt a PINKK:

:

Hirdetés

Lezárult az. 5. helyért zajló párharc a PINKK és a ZTE között. A pécsiek 76-69-es gyõzelmet arattak Zalaegerszegen és ezzel 2-0-ra nyerték a párharcot.

A két csapat komlói mérkõzése váratlanul egyoldalúan alakult, de a zalaegerszegi visszavágó mindenképpen élesebb csatát ígért. A PINKK ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta. A pécsiek magassági fölényüket kihasználva Azania Stewart vezetésével 13-4-re léptek el az elsõ percekben. Nem véletlenül kért idõt hamar Gáll Tamás. Végül Mackay és Varga találataival faragott hátrányából a ZTE, így 10 perc után 17-14-es vendég elõny állt az eredményjelzõn.

A második negyedet a ZTE kezdte jobban és Mackay tripláival utol is érte riválisát. Nagy küzdelem folyt a pályán, mely során ismét érvényesült a pécsiek magassági fölénye. Stewart és Halvarsson révén pár pontos elõnyre tett szert a PINKK. A félidõhöz közeledve hazai oldalon Mackay és Darida talált be, míg a vendégektõl Õri büntetõi zárták az elsõ 20 percet. A PINKK 39-33-ra vezetett a szünetben. A félidei statisztika a lepattanókban nagy különbséget mutatott, 18-12-re vezettek ebben a mutatóban Szentendrei Áron tanítványai. Ezt a hátrányt a ZTE szempontjából a pécsiek 13 eladott labdája ellensúlyozta.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe: 4-6 pont környékére stabilan beállt a különbség. Ebben a viszonylag pontszegény periódusban nem kerültek olyan könnyen dobóhelyzetbe a pécsiek, mint a mérkõzés elején vagy pár nappal korábban Komlón. Varga Zsófi büntetõkkel 45-43-nál két pontra felhozta a ZTE-t, de a játékrész hajrájában Egnell büntetõivel, majd triplájával ismét ellépett a PINKK. Az egész mérkõzésen, de különösen az utolsó 12-13 percben mindkét oldalról nagyon sok kritikát kaptak az érezhetõen elbizonytalanodó játékvezetõk. Szerencsére azonban nem a vitatott jelenetek döntöttek, hanem a negyedik negyed, mely két nagy fordulatot is tartogatott.

Az 52-45-rõl induló negyedik etap elején a PINKK kapta el jobban a fonalat, Õri és Ruják triplája után már 14-4-es sorozatban voltak a vendégek. A legnagyobb különbséget 66-49-nél jegyezhettük fel. A nagy elõny tudatában a pécsieknél csökkent a koncentráció és az elsõ mérkõzésen is extrát nyújtó Nagy Dóra vezetésével fokozatosan elkezdte ledolgozni hátrányát a ZTE. A végjátékban Zele Dorina kiválása ellenére 70-65-nél 5 pontra csökkent a differencia. Pécsi részrõl azonban Egnell és Stewart is betalált az utolsó másfél percben, így végül megérdemelten nyertek a baranyaiak.

A Zalaegerszegre munkanap ellenére is szép számban ellátogató pécsi szurkolók egy vegyes érzésekkel teli évadot köszönhettek meg csapatuknak. A ZTE-nél pedig a tavalyi 8. pozíció után sikerült a 6. helyre elõlépni, ami az elõzetes erõviszonyoknak megfelelõ eredmény.

Eredmény

ZTE NKK – PINKK-Pécsi 424 69-75 (14-17, 19-22, 12-13, 24-23)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a PINKK Pécsi 424 javára.
 

Hirdetés