Hirdetés
Magyarország

Paula Strautmane a PEAC-Pécs második légiósa:

:

Hirdetés

A 23 éves lett válogatott Paula Strautmane a PEAC-PÉCS második légiósa – jelentette be a klub hivatalos honlapja, mely arról is hírt ad, hogy a játékos a jövő héten érkezik Pécsre és kapcsolódik be a munkába.

Az előző idényt az Euroligás TTT Riga csapatánál töltő 23 éves, 185 cm magas, elsősorban hármas-négyes posztú játékos már tavaly a pécsiek látókörébe került, ám akkor az egyetemi tanulmányai végeztével az Egyesült Államokból hazatérve családi okok miatt otthon maradt Lettországban. Paula Strautmane a Connecticut államban lévő Quinnipiac University csapatában kosárlabdázott 2015 és 2019 között, miközben a lett korosztályos válogatottaknak is tagja volt. Az U20-as Európa Bajnokságon Lettország színeiben 12,3 pont, 8,1 lepattanó és 2,6 gólpassz fűződött a nevéhez. Utolsó egyetemi évében 9,5 pont, 5,1 lepattanó volt az átlaga, mezőnyből 42,7%-kal célzott, a hárompontosainak pedig 32,4%-a ért célba, míg büntetődobásból 74,5%-kal volt eredményes – mutatja be Strautmane pályafutását a a PEAC-Pécs hivatalos honlapja.

Egyetemi évei után visszatért a TTT Riga csapatához, de előbb 2019 nyarán az Európa Bajnokságon is szerepelt csapatával, négy mérkőzésen 6,5 pont, 3,3 lepattanó és 1,8 szerzett labda volt az átlaga. Legjobb mérkőzését a csoportmeccsek során Nagy Britannia ellen játszotta, 24 perc alatt 14/6 pontja mellé 6 lepattanó, 3 gólpassz és 3 szerzett labda került a neve mellé. A 2019/2020-as idényben a TTT Riga csapatával az EuroLigában szerepelt, ahol az összes, 13 lejátszott mérkőzésen pályára lépett. Az átlagosan meccsenként 20,1 perc játékban töltött idő alatt 4,8 pont, 4,7 lepattanó, 1,3 gólpassz átlagot hozott.

Fiatal, mégis meghatározó tudású, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező játékost sikerült leigazolnunk, egy olyan lányt, aki több poszton bevethető, igazi fregoli-ember, jó lepattanózó és jó védőjátékos hírében áll. Nekünk a klub jelenlegi gazdasági helyzetében különösen kell figyelni arra, hogy milyen feltételekkel, milyen képességű külföldi játékost szerződtetünk, úgy érzem, e tekintetben is jó döntést hoztunk Paula Pécsre szerződtetésével. Természetesen a kiválasztás a szakmai stábunk dolga volt, és az igazolást az edzőink is preferálták, mivel az új lett kosárlabda generáció egyik legnagyobb reménységét tudjuk majd a sorainkban. Örülök annak, hogy a vírushelyzet után újjáéledő kosárlabda idényre le tudtuk igazolni Paula Strautmanét, aki nemzeti ünnepünkön fog megérkezni Pécsre, és az orvosi vizsgálatok után kapcsolódik be a csapat edzésmunkájába.

– mondta Strautmane igazolása kapcsán Kond Árpád, a PEAC-Pécs ügyvezetője.

Fotó: PEAC-Pécs

Hirdetés