Hirdetés
Magyarország

Szerdán a harmadik forduló mérkőzései jönnek



:

:

Hirdetés

Szerdán egy találkozó kivételével teljes fordulót rendeznek a hazai élvonalban. Felvezetés a játéknaphoz.

A játéknap rangadóját 19 óra 45 perctől rendezik országos televíziós közvetítés mellett. Az M4 Sporton követhetjük az UNI Győr – MÉLY-ÚT és az Aluinvent DVTK összecsapását. Teljesen ellentétes helyzetből fordulnak erre a találkozóra a felek. Győri oldalon a 15 pontos előnyből elveszített zalaegerszegi rangadó okozhat fejfájást. A 27-12-es negyedik negyedben ismét akadtak kihagyások védekezésben és talán ennek a megoldása lehet hosszú távon a győri szereplés kulcsa. A DVTK ugyan elveszítette az Euroliga-selejtező párharcát, de érezhetően nagyon jó ritmust adott, hogy jóval korábban kellett formába lendülnie. Hiányzók ellenére is uralta a pályát a BEAC ellen. A WNBA döntőjében érdekelt Shatori Walker-Kimbrough-val a fedélzeten pedig az Európa Kupában is lehetnek hosszabb távú tervek.

A többi találkozót tekintve haladjunk időrendben. 17 órától fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd a PEAC-Pécset. A döcögős kezdés után jó második félidővel a Szekszárd érvényesítette a papírformát a Vasas otthonában. A PEAC-ot eközben meglepetés érte hazai pályán a TFSE-MTK-tól elszenvedett veresége alkalmával. Most mindkét fél számára besűrűsödik a versenynaptár a bajnoki rangadók kezdődő sorával és az Európa Kupával. Egyáltalán nem mindegy, hogy a csapatok milyen benyomásokkal fordulnak erre az időszakra. A Szekszárd tudja-e tovább venni a pasaréti második félidőt, a PEAC előrébb léphet-e a szombati vereség után. Talán ebben fogható meg a legnagyobb tétje a játéknap nyitó meccsének.

A bajnoki címvédő Sopron Basket 18 óra 30 perctől a TFSE-MTK vendége lesz. Voltak évek, nem is egy, amikor a bajnok és az újonc összecsapását egy mondattal fel lehetett vezetni. Ezúttal azonban már nem lehet megtenni. A TFSE-MTK versenyképes csapattal debütált. Ahogy lapunknak a szezon előtt Magyar Bianka is elmondta, mindent megtettek, hogy sebességben, agresszivitásban fel tudják venni a versenyt az élmezőnnyel és ezt sikerült is megtenni. Ráadásul külön kiemelendő a kiváló légiós-teljesítmények mellett a hazai mag eredményes játéka. Maradva az eredményes játéknál, ezen a téren Sopronban is maximálisan elégedettek lehetnek. A fővárosi debütálás után a hétvégi hazai szezonnyitó is remekül sikerült. Sőt, az utóbbi évek talán legzökkenőmentesebb játékát hozta a hazai nyitány és erre építve a Városmajorban is esélyes a címvédő.

Szintén 18 óra 30 perctől látja vendégül a VBW CEKK Cegléd a ZTE NKK csapatát. Mindkét csapat 1 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik. A Cegléd a papírformának megfelelően verte a PINKK-et és kikapott Sopronban. A ZTE alulmaradt Szekszárdon, utána viszont 15 pontos hátrányból felállva győzte le a Győrt. A ZTE szombaton sokkal többet nyert egy bajnoki rangadónál. „Ezen a meccsen értünk csapattá. Amikor visszajöttünk a meccsbe, úgy éreztem, hogy mindenki egy úton van, tudja mindenki, mit kell csinálnia.” – nyilatkozta az összecsapást követően Horti Dóra és ha ezt tovább tudja vinni a tavalyi bronzérmes, akkor újabb eredményes szezon várhat rá. A CEKK nyilvánvalóan az első meccsen mutatott dobóformájára építhet. A soproni vendégjáték sok pontatlanságot hozott, melynek kiküszöbölése lehet hosszú távon a cél.

Végül 19 óra 30 perctől jön a PINKK Pécsi 424 és az ELTE-BEAC Újbuda találkozója. A PINKK mindennapjaiba az EWBL rajt miatt nagyobb betekintést nyerhettünk. Éppen a nemzetközi szereplés okán a pécsiek csak egy bajnokit játszottak idén. A BEAC már kettőt, előbb a PEAC, majd a DVTK otthonában maradt alul Balogh Judit együttese. A miskolci meccs kapcsán nem a vereség ténye és mértéke, hanem inkább a játék képe adott hiányérzetet. Az előzetes esélylatolgatások valamivel versenyképesebb szezonkezdetet ígértek a BEAC-nak. Ilyenkor mutatkozik meg a hazai pálya hiánya, hiszen saját környezetben könnyebb lenne rendezni a sorokat és ezzel új lendületet kapni. Például a PINKK elleni rangadóra is a fővárosban kerülne sor a sorsolás szerint, ami teljesen más versenyhelyzetet jelentene a BEAC számára.

Az NKE-FCSM Csata – Vasas Akadémia találkozót október 16-án, szerdán rendezik.

NYILATKOZATOK ITT

Hirdetés