Hirdetés
Magyarország

Küzdelmes meccsen fontos soproni siker

Basket Landes - Sopron Basket 59-70 (16-22, 15-20, 18-10, 10-18)

Euroliga, 3. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Mikhaylov, Mendoza Holgado, Ovinov (Borroni)

Basket Landes: Suarez 5/3, Paget 5/3, Gaye126, Ayayi-Vukosavljevic 12, Ayim 11. Csere: Plouffe 2, Dumerc 2, Chery 6, Domenger.

Sopron Basket: January 7/3, Fegyverneky 8, Williams 18/12, Brooks 18/6, Krajisnik 8. Csere: Johnson 4, Walker 7/3.

Hirdetés

Az Euroliga D-csoportjának hazai rendezésű buborékos tornáján a Sopron Basket 70-59-re legyőzte a Basket Landes gárdáját. A soproniak így két győzelemmel várják a legrangosabb európai kupasorozat folytatását.

Veretlenek csatájával zárult a soproni buborékos Euroliga torna, miután korábban mind a két gárda legyőzte a Bourges-t. A Sopron kedden lépett pályára, míg a Landes csütörtökön vívott hosszabbításos csatát. Fegyverneky Zsófia duplájával indult a mérkőzés, melyre Suarez és Paget válaszolt. A Landes 5-2-es előnybe került, de ezt követően 8-0-val 10-5-re fordítottak a soproniak és innentől végig előrébb jártak. A legnagyobb differencia 10 pont volt az első szakaszban. A négy sikeres triplát hozó első negyed végén pedig 22-16-ra mentek Gáspár Dávid tanítványai.

A második szakaszt Ayim triplája vezette fel, de ennél a három pontnál közelebb a Landes nem került. Továbbra is a soproniak fölénye érvényesült, így fokozatosan visszaállt az első negyedben kialakult nagyobb különbség. Gabby Williams a félidőig egymaga 15 pontot szerzett, de a lepattanókat tekintve is vezetett a magyar csapat. Krajisnik ziccere után 33-23-nál érte el újra a 10 egységet az előny és ez a félidőig érdemben nem is változott. A nagyszünetre 42-31-ről fordultak a felek.

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik negyed első találatát még Jelena Brooks szerezte, de ez a periódus nagy változást hozott játékban. Ahogy több bajnoki meccsükön, így itt Sopronban is meg tudott újulni a francia gárda. Szigorított a védekezésén a Landes, a lepattanókban átvették a vezetést és soproni oldalon is becsúszott egy-egy pontatlanság. A félidőig mindössze két eladott labdájuk volt a mieinknek, míg a harmadik negyedben öt. A Landes 50-49-re felzárkózott. A kosárcsendet Briann January törte meg, akinek a duplájával 52-49-re módosult az állás. A harmadik etap utolsó két percében egyik gárda sem talált be, így erről az eredményről futottak neki a csapatok az negyedik negyednek.

A záró szakasz elején Valeriane Ayayi Vukosavljevic újra felhozta egy pontra a Landes csapatát. Erre azonban Gabby Williams válaszolt egy triplával, majd Glory Johnson is betalált. A Sopron 57-51-re ellépett. A folytatásban ismét felzárkózott a francia gárda, de 57-55 után két triplával komoly lélektani előnybe került a magyar csapat. Előbb Fegyverneky Zsófia, majd Jelena Brooks villant meg távolról. A folytatásban a 10 pontot is elérte a differencia és az utolsó öt percben már nem volt kérdés a győztes kiléte. A Sopron egy nagyon küzdelmes meccsen, a harmadik negyedben egy kisebb hullámvölgyet is átvészelve értékes győzelmet aratott. Ez a két siker kiváló alapokat ad a folytatáshoz.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés