Hirdetés
Magyarország

A Valencia látogat Ceglédre:

:

Hirdetés

Csütörtökön 18 óra 30 perctől hazai pályán a Valencia ellen megkezdi szereplését az Európa Kupában a VBW CEKK Cegléd csapata.

Nem szabad rangsorolni, hogy mely klubnak könynebb vagy nehezebb az élete az Európa Kupában, hiszen minden szereplő előtt nagy kihívás áll. Ugyanakkor a Cegléd azzal, hogy a Valencia és Olympiacos mellett szerepelhet, két olyan társat kapott, amely megkerülhetetlen tényezője az európai női kosárlabdának. Ráadásul a belga Namur-t sem lehet lebecsülni. Ilyen helyzetben a hazai meccsek kulcsfontosságúak, hiszen azok mutathatják meg, hogy milyen mozgástere lehet a nemzetközi térben Gabriel Carrasco gárdájának.

A Cegléd két győzelemmel és két vereséggel áll a bajnokságban. Ha lehet így fogalmazni, akkor eddig papírforma a CEKK szereplése. A két kötelezőnek számító hazai meccset (PINKK, Vasas) hozta és a két erősebb rivális (Sopron, ZTE) pedig érvényesítette fölényét. Cegléden minőségi előrelépés történt a légiósokat tekintve és úgy néz ki, hogy a csapat adottságaihoz Gabriel Carrasco megtalálta a játékot. Minden azon múlik nemzetközi szinten – és egyébként a hazai versenyt tekintve is -, hogy a rendelkezésre 6-7 alapember mennyire bírja a terhelést. Ilyen szempontból figyelmeztető jel a ZTE elleni rangadó, ahol 35 percen át benne volt a bravúr levegőben, de elfáradt döntő pillanatokra a CEKK.

Fotó: kosarsport.hu

A Vasas legyőzésekor a közel 50%-os mezőnymutató, 20 gólpasszal, 33 lepattanóval és 9 szerzett labdával azt mutatja, hogy a ceglédi rendszer kezd összeállni. Erre szükség is van, hiszen a Valencia komoly minőséget képvisel. Ez a csapat nem jogutódja az egykori Euroliga-győztes Ros Casares Valenciának, de szeretnének visszatérni az európai elitbe. Ezen az úton az első lépcsőfok, hogy az Európa Kupában megmutatják magukat. A nyáron több kulcsjátékossal három éves szerződést kötöttek. Ebbe a körbe tartozik a Sopronban is kiváló benyomást keltő spanyol válogatott klasszis Queralt Casas, akire meghatározó játékosként tekintenek.

Új igazolásként Casas mellett Julia Reisingerova és Leticia Romero is segítheti a csapatukat. Amit viszont nagyon fontos kiemelni, hogy az elmúlt szezonban elődöntőt vívó alakulatból Anna Gómez, Marina Lizarazu, Irene Garí María, Joy Adams, Tamara Abalde, Rebeca Cotano és Meiya Tirera is maradt. Ez jó döntésnek bizonyult. Az eddigi bajnoki meccseiken kifejezetten összeszokott gárda képét mutatták, ami a nemzetközi kupában hatványozottan értékes tulajdonság.

Hirdetés