Hirdetés
Archivum

60 nap és kezdõdik a soproni U20-as Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

A célegyenesbe érkezett a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokság felvezetése. 60 nap múlva, július 7-én feldobják a labdát a Novomatic Arénában. A szervezõk segítségének köszönhetõen meg tudjuk mutatni az esemény hivatalos logóját és már a program is elérhetõ.

Sopronban egymást követõ harmadik évben rendeznek A-divíziós korosztályos Európa-bajnokságot. Az elmúlt két évben az U18-as elit mérte össze az erejét, idén pedig a legidõsebb utánpótlás-korosztály randevúzik. Sopron mellett a szervezõgárda tapasztalatán túl a Novomatic Aréna speciális kialakítása is szól. A két teremnek köszönhetõen a teljes torna gyakorlatilag egy épületben lebonyolítható, ami nagyban megkönnyíti a csapatok, a szakemberek és a FIBA munkatársainak is az életét.

Ami a programot illeti, idén is a korábban megszokott beosztással találkozhatunk. A csoportkörben válogatottunk minden este 18 órától lép pályára. Július 7-én, szombaton Horvátország, július 8-án, vasárnap Lettország, míg július 9-én, hétfõn Lengyelország lesz az ellenfél. A jól ismert lebonyolítás értelmében a 16 csapatot négy darab négyes csoportba sorolták. A mieink a C-csoportban szerepelnek, ami azt jelenti, hogy a nyolc közé kiírt keresztjáték során a „D” jelû négyesbõl érkezik majd ellenfél. Itt Belgium, Portugália, Spanyolország és Hollandia verseng. Szünnapot követõen ezt a meccset július 11-én, szerdán rendezik.

További részletek a FIBA hivatalos eseményoldalán ITT

A torna csoportjainak beosztása

A-csoport: Szlovénia, Németország, Oroszország, Szerbia.
B-csoport: Olaszország, Svédország, Franciaország, Szlovákia
C-csoport: Magyarország, Lengyelország, Lettország, Horvátország.
D-csoport: Belgium, Portugália, Spanyolország, Hollandia.

Mint ismeretes tavaly a magyar válogatott remekül szerepelt az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon. Úgy végzett az 5. pozícióban végig magas szinten játszó nemzeti csapatunk, hogy a negyeddöntõben a mezõnybõl kiemelkedõ Spanyolországtól szenvedett vereséget. Studer Ágnest pedig a portugáliai torna All-Star ötösébe is beválasztották. Sopron legutóbb 2006-ban adott otthont U20-as Európa-bajnokságnak, akkor a magyar válogatott ezüstérmet szerzett.

Hirdetés