Hirdetés
Archivum

60 pontos DVTK gyõzelem:

:

Hirdetés

Az NB1 középszakaszának szerdától vasárnapig tartó 2. fordulójának nyitó mérkõzésén a DVTK 90-30 arányban verte a Vasast.

A találkozó elején Bukovszki duplájával vezetett a DVTK, melyre Süle válaszolt egy triplából. Az elsõ percekben nehezen lendült bele a miskolci csapat, majd Jansone és Tobin villant. Amikor pedig Czank, Sverrisdottir és Raven triplája is utat talált a gyûrûbe, már 16 egység volt a felek között. Az elsõ negyed végén 23-5 állt az eredményjelzõn.

A második szakaszban 3 percig nem volt eredményes a Vasas, a különbség pedig átlépte a 20 pontot és ezt követõen is tovább nõtt. Dragoljub Krivacevic 37-10-nél kért idõt. Jansone ziccere után 41-10-re módosult az állás. Ekkor Süle még egy triplával közelebb csalta csapatát, de a nagyszünetben 45-15-nél 30 ponttal ment a hazai gárda.

A harmadik szakasz elején három triplával nyitott a szemmel láthatóan egyre nagyobb kedvvel játszó DVTK. Ekkor már csak a különbség volt kérdéses. Sverrisdottir újabb két sikeres hármasa után 60-17-es állást regisztrálhattunk. A Vasas ekkor ismét idõt kért, ezt kihasználva pedig miskolci oldalon Maikel Lopez sort cserélt. Öt új játékos érkezett, egyedüli légiósként Tobin volt a pályán. A DVTK elõnye a záró szakaszba fordulva az 50 pontot is átlépte.

A negyedik negyedben a találkozón összesen 13 triplát értékesítõ DVTK-ból hárman is eredményesek voltak távolról. Ezek a szép kísérletek törték meg a záró 10 perc monotóniáját, mely során már 60 pont felett járt a differencia. Végül 90-30-as gyõzelmet aratott a DVTK. A magabiztos sikerbõl Sverrisdottir 19, Jansone 13, Tobin és Czank 10-10 ponttal vette ki a részét. A miskolci csapatra most kisebb pihenõ vár, mivel legközelebb február 22-én szombaton az MTK vendégeként kell pályára lépnie.

Eredmény
Aluinvent-DVTK Miskolc – MKB Euroleasing Vasas 90-30 (23-7, 22-8, 27-6, 18-9)

Hirdetés