Hirdetés
Archivum

6002 nézõ volt a Lyon bajnoki mérkõzésén:

:

Hirdetés

A hétvégén Franciaországban a nemzetközi porondon szereplõ csapatok mérkõzéseit leszámítva teljes fordulót rendeztek. Ezúttal minden figyelem Lyonra irányult, ahol egy sajátos akcióval szerették volna felhívni a figyelmet a nõi kosárlabdára.

Fotó: lyonbasket.fr

Fotó: lyonbasket.fr

A Lyon pénteki bajnoki mérkõzését az Arras ellen a Palais des Sports de Gerland arénában rendezték. Az eseményt több hónapos kampány vezette fel és ez megtette hatását, 6002 nézõ látogatott ki a meccsre. Érdemes megjegyezni, hogy a Lyon egy új klub a francia élvonal csapataihoz viszonyítva és kis beágyazottsággal rendelkezik, ezért volt szükség egy ilyen akcióra. Marina Maljkovic együttese végül gyõzelemmel hálálta meg a bizalmat, 76-62-re legyõzték az Arras-t.

Ami a hétvége többi mérkõzését illeti, az élcsapatok közül a nemzetközi porondon nem érintett Lattes Montpellier könnyedén hozta a kötelezõt a Calais otthonában. Jenna O’Hea 19, Valerie Ayayi 16 pontot szerzett a 96-65-ös sikerük alkalmával. A szezon meglepetéscsapatának számító Nizza viszont 65-59-re alulmaradt az Angers otthonában.
 

Eredmények
Lyon – Arras 76-62
Charleville-Mézières – Hainaut Basket 75-53
Angers – Nice 65-59
Calais – Lattes Montpellier 65-96

Tabella

Hirdetés