Hirdetés
Európa

61 csapat az Európa Kupában:

:

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nyilvánosságra hozta a női kosárlabda Európa Kupa 2021/2022-es kiírásával kapcsolatos információkat.

A sorozatba 57 gárda nevezett, akikhez az Euroliga selejtezőkből négyen csatlakoznak. Rekord létszámról számolhatunk be, még soha nem volt érintett 61 csapat a második számú európai kupasorozat mezőnyében.

Magyarországról az UNI-Győr – MÉLY-ÚT  és az Aluinvent DVTK automatikusan a főtáblára került, míg a Ludovika-FCSM Csata és a PEAC-Pécs selejtezőre kényszerül. Hazánk az elmúlt évadhoz hasonlóan a keleti konferenciában, hivatalos nevén a Konferencia 1 mezőnyébe nyert besorolást. Itt a főtáblán a Győr és a DVTK mellett, a Nika Syktyvkar, a Nadezhda Orenburg, a WBC Enisey Krasnoyarsk, a Nesibe Aydin, az OGM Ormanspor, a CBK Mersin, az MKS Polkowice, AZS AJP Gorzow Wlkp.. a Panathinaikos, az Olympiacos, a Neve David Ramla, a Horizont Minsk, a BC Prometey és KKZ Crvena Zvezda szerepel. Ide érkezik a Bellona Kayseri, az Atomerőmű KSC Szekszárd és az ACS Sepsi-SIC Euroliga selejtező-csoportjából két gárda.

A Konferencia 1. selejtezőjében 12 csapat érdekelt. A Ludovika-FCSM Csata és a PEAC-Pécs (kiemelt) mellett a Sparta&K Moscow Region Vidnoje (kiemelt), a Hatay BSB (kiemelt), a Birevim Elazig Il Özel Idare (kiemelt), a KS Basket 25 Bydgoszcz (kiemelt), AZS UMCS Lublin, a PAOK, az Eleftheria Moschatou, a Niki Lefkadas, a A3 Basket Umea (kiemelt) és Elitzur Holon. A hat kiemelt csapathoz, ahol a PEAC is szerepel, sorsolják a hat nem kiemelt gárdát. Az oda-visszavágós párharcok hivatalos játéknapjai szeptember 23. és 30.

Nyugaton, tehát a Konferencia 2-ben főtáblás a LDLC Asvel Feminin,a Villeneuve D’Ascq, az ESB Roche Vendée, a BC Lointek Gernika Bizkaia, az Estudiantes Madrid, a Clarinos De La Laguna, a BK Zabiny Brno, a KP Brno, az ASD Futur Virtus Bologna, a Basket Namur Capitale, a Royal Castors Braine, a Kangoeroes Basket Mechelen, a BCF Elfic Fribourg, a Rutronik Stars Keltern és az MBK Ruzomberok. Ide érkezik a Tango Bourges Basket, a Famila Basket Schio és a Valencia Basket selejtezőjéből két együttes.

A Konferencia 2 selejtezőjében a Flammes Carolo Basket (kiemelt), a Tarbes Gespe Bigorre (kiemelt), az Ensino Lugo (kiemelt), a CB Islas Canarias (kiemelt), a Magnolia BR Campobasso, az ASD Dinamo LAB Sassari, a VOO Liege Basket (kiemelt), Kortrijk Spurs, a Piestanske Cajky, a Clube Uniao Sportiva (kiemelt), a BBC Grengewald Hueschtert (kiemelt), a London Lions, a Haukar és Ulriken Eagles. Itt is a hat kiemelt csapathoz sorsolják a hat nem kiemelt gárdát. Az oda-visszavágós párharcok hivatalos játéknapjai szeptember 23. és 30.

Hirdetés