Hirdetés
Magyarország

Szombaton négy mérkőzés az élvonalban



:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Rövid beharangozó a játéknaphoz.

17 órától jön a nap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója, az elmúlt szezon 2. és 3. helyezettjének rangadója. A ZTE NKK látja vendégül az Aluinvent DVTK-t. A zalaegerszegiek a múlt héten hazai pályán maradtak alul a Csatával szemben. Minden nyilatkozat hazai részről azt emeli a középpontba, hogy sikerült kielemezni a tapasztalatokat és javítani szeretne a ZTE egy bravúrral. A DVTK nagy sorozat végéhez érkezik, hiszen az elmúlt három fordulóban a tavalyi ezüstérmes az elmúlt évadbeli három közvetlen üldözőjével mérkőzik. A Győr és a Szekszárd után jön a ZTE. A hétközi Európa Kupa meccsét a PEAC ellen jó mentalitással profin lehozta a DVTK. Még Zele Dorina hiánya ellenére is frissebbnek tűnt, dinamikusabban mozgott a keret, mint a KSC ellen vasárnap. Ha így tud tovább menni a DVTK, akkor esélyes.

18 órától két összecsapás jön. Az Atomerőmű KSC Szekszárd fogadja a PINKK Pécsi 424-et. A KSC számára ez egy klasszikus átvezető meccs lehet két Európa Kupa találkozó között. Ilyenkor a rotáció kerül a középpontba. A belga rivális elleni siker nagyon tanulságos volt, biztosak lehetünk benne, hogy Zeljko Djokic és stábja maximálisan kielemezte a történteket. Elsősorban a támadójátékot. Emellett fontos szempont lehet a sérült Tyaunna Marshall-t helyettesítő Cherise Daniel beépítésének folytatása. A PINKK az elmúlt két fordulóban két hazai találkozót bukott, amivel komoly lépéshátrányba került. Emma Stach visszatérhet, de Tetiana Yurkevichus kidőlt a pécsiektől. Érdekes lesz figyelni, hogy ebben a felállásban tud-e versenyképes lenni a PINKK.

Szintén 18 órától rendezik a Vasas Akadémia és a PEAC-Pécs mérkőzését. Nagy csatára van kilátás. A Vasas az elmúlt két találkozóján – a CEKK és a Csata ellen – még a döcögősebb kezdés ellenére is teremtett magának esélyt a bravúrra. Mindkét alkalommal az erősebb rivális a negyedik negyedben érvényesítette a fölényét. A PEAC négy vereség után van. Érezhetően nagyon megfogta a pécsieket az irányító Maegan Conwright sérülése. Az amerikai játékost Bintou Dieme-Marizy pótolja, akinek a rutinjával a PEAC idővel rendezheti sorait. Mindkét csapat olyan helyzetben van, hogy itt a szezon elején egy siker lendületet adhatna számára a folytatáshoz.

18 óra 30 perctől pedig egy fővárosi rangadóval zárul a szombati program. Az NKE-FCSM Csata fogadja az ELTE-BEAC Újbudát. A Csata egy hosszabb szünet után két győzelmet szerzett. A zalaegerszegi egy extra ritmusú mérkőzés lett. A Vasas elleni kevésbé volt dinamikus, de mégis inkább a 19 eladott labda és a ki nem kényszerített hibák okozhattak fejfájást Tursics Krisztián és stábja számára. Ezek javítása lehet a fő cél szombaton. A BEAC-nál Benke Sára elvesztése tovább szűkítette a rotációs lehetőségeket a rutinos játékosokat tekintve. Balogh Judit együttese pedig az utóbbi két fordulóban felfelé ívelő formát mutatott, a rendkívül értékes kozármislenyi siker után a soproni vendégjáték is adott kapaszkodót.

Menetrend

17.00 ZTE NKK – Aluinvent DVTK
18.00 Atomerőmű KSC Szekszárd – PINKK-Pécsi 424
18.00 Vasas Akadémia – PEAC-Pécs
18.30 NKE-FCSM Csata – ELTE BEAC Újbuda

Hirdetés