Hirdetés
Archivum

6400 km-t utazott a VB-ért egy idõs amerikai házaspár:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabdázás történetének legidõsebb vendégszurkolóit köszöntötték a héten Ostravában. Az amerikai válogatottat ugyanis elkísérte a UCONN nõi kosárlabda csapatának két régi szurkolója, Betty és Jonathan Hutchinson.

A 90 éves Betty és a 88 éves Jonathan Hutchinson nem mindennapi túrára vállalkozott, New Hampshire-bõl elrepültek a csehországi Ostravába, hogy a helyszínen bíztassák az amerikai válogatottat. A 40 éve boldog házasságban élõ pár férfi tagja Jonathan Hutchinson 1943-ban végzett a UCONN egyetemen és azóta az intézmény sport csapatainak elkötelezett híve.

A házaspár szívéhez különösen hozzánõtt az elõször Sue Bird, majd Diana Taurasi nevével fémjelzett egyetemi nõi kosárlabda csapat és amikor kiderült, hogy a UCONN edzõje, Geno Auriemma vezeti a válogatottat, eldöntötték, hogy elkísérik õket. Az idõs házaspár jótékonykodással is egybeköti a túráját, minden amerikai pont után egy dollárt fizetnek egy olyan szervezetnek, amely un. “House for All Generations” otthonokat épít, ahol az ápolásra szoruló idõsek szeretteik körében élhetnek.

Betty és Jonathan túráját felkapta az amerikai média, az USA TODAY még egy rövid cikket is közült róluk, így rögtön Csehországban is ismertté váltak. A szervezõbizottság elvitte õket városnézõ túrára is és a csapatuk legutóbbi meccsét már a VIP páholy kényelmébõl tekinthették meg.

Hirdetés