Hirdetés
Magyarország

Nem adja fel, harcol tovább a ZTE:

:

Hirdetés

Szombaton 16 órától az ELTE-BEAC Újbuda vendégeként debütál az alsóházi rájátszásban a ZTE NKK. A klub honlapja Ambrus Péter vezetőedzőt kérdezte a várakozásairól.

Véget ért az alapszakasz, hogy látod a csapat fejlődését, mennyire sikerült előrelépni az indulás óta?

Ez egy nagyon hosszú időszak volt. Mindenképpen előrelépett a csapat és az utóbbi mérkőzéseken már rendre ott tudtunk lenni a végén is és csak apró nüanszokon múlott az, hogy nem tudtuk megszerezni a győzelmet. Ezen mindenképpen szeretnénk változtatni a következő sorozatban. Úgyhogy azon vagyunk, hogy végre sikerüljön az a bizonyos első győzelem, hiszen nagyban átlendítené a csapatot a nehéz pillanatokon.

Ismerve az ellenfeleket, tudva, hogy milyen erőt képviselnek. Mit vársz az alsóházi rájátszástól?

Azt gondolom, hogy nekünk van talán a legnagyobb motivációs erőnk ebben a periódusban, hiszen itt az előttünk lévő csapatok, akár Cegléd, akár a BEAC, annyi győzelemmel bírnak, hogy őket nem fogjuk tudni beérni. Viszont a PINKK az, akivel nekünk partiban kell lennünk. Nekik három győzelmük van, ebből kettőt ellenünk szereztek. Mindenképpen arra kell koncentrálni, hogy őket utolérjük. Nagyon egyszerű a matek. Hármat kell hozni, ebből kettőt a PINKK ellen. És akkor papírforma szerint mi vagyunk jobbak, hiszen a playout mérkőzés oda-vissza fog számítani, nem az alapszakasz eredmények.

Szombaton a BEAC-hoz mentek. Mit vársz ettől a találkozótól?

Nem olyan régen Budapest találkoztunk velük és egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, ahol az utolsó negyedben még vezettünk 8 ponttal. Mindenképpen erre kell alapoznunk. Meg kell ragadnunk azt az esélyt, ha eljutunk idáig, hogy ha vezetünk, akkor megtartsuk az előnyünk. Meg kell tanulnunk győzni ez a legfontosabb feladatunk. Mindig az első a legnehezebb. Én bízom a lányokban, hogy ez sikerülhet.

Hirdetés