Hirdetés
Magyarország

A Landes együttesét fogadja az Európa Kupában az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől a Basket Landes gárdáját látja vendégül az Aluinvent DVTK az Európa Kupában.

A továbbjutási esélyek szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést vív szerdán az Európa Kupában az Aluinvent DVTK. Eddig egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik Cziczás László együttese. Az első fordulóban a PEAC-Pécs ellen magabiztos sikert ért el a miskolci csapat. A másodikban a Cadi La Seu otthonában Cyesha Goree és Ziomara Morrsion bokasérülésével nagyon balszerencsés találkozót vívott a DVTK. Nehéz felmérni, hogy a két magas játékossal végig a fedélzeten miként alakult volna a mérkőzés. Bár azt le kell ismerni, hogy a katalán csapat nagyot játszott azon az estén közel 60%-os mezőnymutatóval (38/64), 39-21-re nyert lepattanócsatával és 26 gólpasszal. Amiben a DVTK joggal bízhat, hogy minden nehézség ellenére több szerzett labdája volt riválisánál és összejött ezekből 13 gyorsindításos pont.

A DVTK-nak minden felállásban nagy erénynek kell lennie az előbbi tulajdonságoknak. Ezt láthattuk a hétvégén Pasaréten a Vasas elleni bajnokin is. A két sérült ellenére 13 szerzett labdát jegyeztek fel ekkor. Cziczás László is kiemelte a nyilatkozatában, hogy jó ritmusban védekezett a csapata és a szerzett labdákkal “egy kicsit talán el is vették az ellenfél kedvét.” Amíg a Cadi La Seu ellen csapatjátékban is akadozott a gépezet, addig Pasaréten már ismét 23 gólpasszt regisztrálhattunk a DVTK-nál. Nagyon fontos, hogy ismét elő tudtak többen lépni a keretből. Pusztai Petra 16, Kiss Angelika 14 vagy Zele Dorina 13 pontja mutatja ezt. A DVTK-nak nagy fegyvere a mély kerete, aminek ilyen sérülésektől nehezített helyzetben kell igazán megmutatkoznia.

Forrás: kosarsport.hu

A Basket Landes két győzelemmel rendelkezik a csoportban. A Cadi La Seu-t 65-60-ra múlták felül, majd múlt héten Pécsett 75-62-es sikert ünnepelhettek. A francia bajnokságban 2 győzelem és 2 vereség a mérlegük. A szintén Európa Kupás, tavaly még Euroligázó Carolo Basket és a Landernau együttesét verték. A Bourges és az évad eddigi meglepetéscsapatának számító Roche Vendee-től kaptak ki. A Landes egy klasszikus francia középcsapat minden erősségével rendelkezik. Mély a keretük, az Európa Kupában nyolcan átlagolnak 20 perc felett és a szerkezetre sem lehet panasz. Jól mozgó, atletikus magas játékosokkal rendelkeznek, mint Aby Gaye, Miranda Ayim vagy Katherine Plouffe. Irányítóposzton pedig ott van Celine Dumerc, akit talán senkinek sem kell bemutatni. Minden tekintetben vezére tud lenni ennek a gárdának. Az egyik legjobbjuk pedig kettes posztról Ana Suarez: 11.0 pont, 4.0 lepattanó és 4.5 gólpassz átlagot produkál a sorozatban.

A Landes nagy erőssége, hogy a Cadi La Seu és a PEAC ellen is jobban szedték a lepattanókat és kifejezetten eredményesek tudtak lenni az ellenfeleik eladott labdái után. A jó védekezés a francia kosárlabda alapja, ez ilyen szempontból nem meglepetés. Olvasva az elmúlt hetek nyilatkozatait, kért területen elégedetlen a szakmai stábjuk. Ezek pedig a távoli dobások hatékonysága, a másik pedig a mérkőzésen belüli hullámvölgyek. A triplákat tekintve a Cadi La Seu ellen 16-ból 2-t, a PEAC ellen 18-ból 4-et értékesítettek. A katalánok legyőzésekor az első félidőben már 18 ponttal is vezettek, onnan azonban fordított riválisuk és szoros végjátékban tudtak végül nyerni. A PEAC ellen pedig az első negyedben kerültek 10 pontos hátrányba és innen álltak fel. Ha a DVTK a Pasaréten mutatott hatékonyságával ki tudja használni riválisa pontatlanságait, akkor reális esélye lehet.

Hirdetés