Hirdetés
Európa

Horvátország fiatal csapattal, de nagy reményekkel készül az Eb-re:

:

Hirdetés

Hétfőn a délelőtti órákban elindult Strasbourgba, a 2021-es Európa-bajnokság helyszínére a horvát válogatott.

Jól sikerült a felkészülésünk. Jó körülmények között dolgozhattunk és mind a hét felkészülési mérkőzésünket megnyertünk. Bár természetesen ezeken nem az eredmény volt az elsődleges. Egyik alkalommal sem játszhattunk teljes felállásban, mindig kellett valakit pihentetni vagy voltak kisebb sérülések. A győzelmek erősítik az önbizalmunkat, de tudjuk, hogy az ellenfelek nem a francia vagy az orosz csapat szintjét képviselik, akikkel majd a csoportkörben találkozunk. Ezeket a felkészülési mérkőzéseket ráadásul mind hazai pályán vívtuk, míg az Európa-bajnokság csoportmeccseit Franciaországban fogjuk lejátszani. Rögtön a házigazdával kezdünk.

nyilatkozta a horvát szövetség honlapján Stipe Bralić szövetségi kapitány, majd így folytatta:

“Fiatal csapattal kelünk útra. Mindössze Ivana Tikvić és Ana-Marija Begić voltak ott a 2015-ös Európa-bajnokságon, de érdemi perceket ők sem töltöttek a pályán. Számomra is nagy talány, hogy mire lehetünk képesek. Természetesen minden mérkőzésen a győzelem reményében lépünk pályára. Franciaország és Oroszország kiemelkedően nehéz ellenfelek, a világ élvonalába tartoznak.”

A horvát válogatott keretát Ana-Marija Begić, Andrijana Cvitković, Ivana Dojkić, Karla Erjavec, Mia Mašić, Lea Miletić, Klaudia Periša, Ana Petrak, Nina Premasunac, Iva Slonjšak, Matea Tadić és Ivana Tikvić alkotja.

A horvátok pénteken 20 óra 45 perctől Franciaországgal, majd pénteken 18 órától Oroszországgal, végül vasárnap 18 órától Csehországgal mérkőznek. A csoportok első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe kerülnek, a második és harmadik helyezettek nyolcaddöntőt vívnak.

Hirdetés