Hirdetés
3x3

75 nap múlva kezdődik a bécsi 3×3-as világbajnokság:

:

Hirdetés

75 nap múlva, május 30-án kezdődik a bécsi 3×3-as világbajnokság. A szervezők bemutatták a helyszínt: a bécsi Városháza előtti tér, ahol 3000 fős lelátóval építik meg az arénát. Nemenként 20 nemzet küzd majd meg a végső győzelemért, azaz a világbajnoki címért, az öt versenynap alatt pedig megközelítőleg 15 ezer látogatóra számítanak. A nívós kosárlabda rendezvényen kívül, mely kora reggeltől késő estig tart, a látogatókat, nézőket egyben az osztrák utcakultúra fogja szórakoztatni, többek között gasztró-fesztivál, ízletes street food, bárok stb.

Évek óta az osztrák 3×3-as versenyszám az úgynevezett ‘nemzetközi aranystandard’. Ezen túlmenően azt is ki kell emelnem, hogy kiemelkedő teljesítményekkel rendelkező nemzetté váltunk, az elmúlt évek kemény munkájának jutalma pedig, hogy most saját hazánkban rendezhetjük meg a világbajnokságot. Ez a világbajnokság lesz a legnagyobb kosárlabda-látványosság, amit hazánk, illetve a nemzetközi szurkolók valaha is átéltek. Az, hogy egy ilyen színvonalú rendezvény Bécs közepén egyáltalán lehetséges, minden, csak nem egy átlagos, hétköznapi dolog. Éppen ezért, meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Bécs városának, a Szövetségi Sportminisztériumnak, valamint partnereinknek, akik nélkül egy ekkora esemény nem jöhetett volna létre.”

– fogalmazott Gerald Martens, az osztrák kosárlabda szövetség elnöke.

Érdekesség, hogy Ausztria eddig csak a grazi helyszínnel rendezett világversenyeket: 2021-ben az olimpiai selejtezőt, 2022-ben pedig az Európa-bajnokságot. Ez az idei viszont mind a kettőnél nagyobb lesz, a szervezők elmondása szerint a rendezvény ugyanis minden egyes nap este 22:30-ig reflektorfényben fog úszni.

Hirdetés