Hirdetés
Archivum

75 nap múlva kezdõdik az EYOF leány kosárlabda tornája:

:

Hirdetés

Július 21. és 27. között kerül sor Bakuban a 2019-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF), ahol az U16-os leány kosárlabda válogatottnak is szurkolhatunk. A küzdelmek 75 nap múlva kezdõdnek.

Fotó: Facebook.com/BakuEYOF2019/

Fotó: Facebook.com/BakuEYOF2019/

Azerbajdzsán fõvárosában Bakuban már célegyenesbe érkeztek az elõkészületek. Április végén tartották a csapatsportágak csoportjainak sorsolását. A leány kosárlabda tornán nyolc válogatott vesz részt, melyeket két négyesbe osztottak be.

Az A-csoportot Olaszország, Franciaország, Oroszország és Belgium alkotja. A B-csoportot pedig Csehország, Törökország, Lengyelország és a magyar válogatott. Nemzeti csapatuk a tervek szerint július 6-án kezdi meg a felkészülést. Az EYOF elõtt a magyar lányok Törökországban vesznek részt egy tornán. Küldöttségünk pedig július 19-én kel útra az EYOF helyszínére.

A minap az EYOF érmeit is bemutatták, melyek az alábbiakban láthatóak. Bakuban a hírek szerint kiváló körülmények várják majd a csapatokat. Jórészt a 2015-ös Európa Játékokra építettek rendezvényhelyszíneken bonyolítják le a versenyeket.

Fotó: Facebook.com/BakuEYOF2019/

Fotó: Facebook.com/BakuEYOF2019/

Hirdetés