Hirdetés
Nagyvilág

75 nap múlva rajtol a 2023-as Universiade:

:

Hirdetés

Már csak 75 nap és elrajtol Kínában, Csengtu városában a FISU Nyári Egyetemi Világjátékok. A július 28. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő Universiadén a magyar női kosárlabda válogatottnak is szurkolhatunk.

A nyári Universiade előkészítése javában zajlik. Válogatottunk június 26-án kezdi a felkészülést. Még április végén Magyar Bianka szövetségi kapitánnyal egy átfogó riportot készítettünk a tervekről. Ezen összeállításunk ITT olvasható. Szimpatikus, alázatos és versenyképes gárda kialakítása a cél.

Nem lesz könnyű dolga nemzeti csapatuknak, hiszen ahogy többször kiemeltük, erős mezőny gyűlt össze. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy kiváló tapasztalatszerzési esély a játékosoknak. Emlékeztetőül, a 14 csapatos mezőnyt négy csoportba osztották, kettő négyes és kettő hármas csoportot formáltak. A magyar lányok az “A” jelű hármasba kerültek Japán és Argentína mellé.

A csoportok beosztása:

A-csoport: Japán, Argentína, Magyarország
B-csoport: Szlovákia, Tajvan, Brazília, Csehország
C-csoport: Finnország, Románia, USA
D-csoport: Lengyelország, Mexikó, Portugália, Kína

A csoportkört követően az első két helyezettek az 1-8. helyért folytatják, míg a harmadik és a negyedik pozíciót elfoglaló gárdák a 9-14. helyért játszhatnak. 

Az nem lehet kérdés, hogy a kínai szervezők kitesznek magukért, hiszen a Covid utáni nagy visszatérés ez az esemény. Csengtu ráadásul egy 16 millió lakosú város, ahol 45 helyszínen zajlanak majd a versenyek és ebből 13 olyan, melyet külön az Universiadéra építettek. Ez egyedülálló az egyetemi világjátékok történetében.

A kosárlabda tornát döntően a Qingbaijiang sportközpontban rendezik, melyről a napokban látványos felvételeket tettek közzé a szervezők.

Hirdetés