Hirdetés
Magyarország

Studer Ági – Szekszárdi visszatérés után és Euroliga selejtező előtt:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Atomerőmű KSC Szekszárd a múlt héten megnyerte a Sió Kupát. Sorozatban ötödször hódította el a nagy múltú kupa trófeáját. Olyan szempontból még különlegesebb volt ez a siker, hogy a klasszis irányító, Studer Ágnes nélkül tudott három hazai riválist legyőzni Zeljko Djokic együttese.

Péntektől egy másik rangos tornán is szerepelhetett az Atomerőmű KSC Szekszárd, a horvátországi Porecben. Az olasz élcsapatok közül a Famila Schio, a Reyer Venezia, illetve az orosz Jenyiszej Krasznojarszk volt a szekszárdiak riválisa. A torna beharangozója, illetve a csapatok ismertetője ITT olvasható.

A külföldi rendezésű tornán már Studer Ágit is soraiban tudhatta  szekszárdi együttes, Őt kértük, hogy mondjon pár mondatot a hétvégi túráról, illetve visszatéréséről, milyen volt újra  a pályán lenni.

“A műtét óta ezek voltak az első meccseim, és a tornán is a három mérkőzésből csak kettőn léptem pályára. A Família Schio ellen az első félidőben segíthettem a csapatot, megközelítőleg tíz percet voltam pályán, az orosz Jenyiszej Krasznojarszk ellen pedig egész meccsre osztottuk el a játékidőmet. Hogy ne legyen sok a bokámnak, úgy döntöttünk a harmadik találkozót teljes egészében kihagyom.

Ezt megelőzően már részt vehettem az egymás elleni játékban is az edzéseken, és a bokám érezhetően jól bírta. A műtét mindenképpen sikeres volt, hiszen a mérkőzések közben sem fájt már a lábam, illetve sokkal jobban is tart, mint régebben. Azonban még nem mondanám, hogy száz százalékos. Még fog kelleni egy kis idő, hogy a dinamika visszatérjen a lábamba, és ezt főként védekezések közben érzem. Mindenesetre hátránya eddig semmiképpen sincs a műtétnek. Annak ellenére sem, hogy tudtuk, szűkös lesz az idő a rehabilitációra, főleg a selejtezőkre való tekintettel.

Összességében, ami a bokámat illeti, én úgy gondolom, hogy jól haladunk, ennél többet nem is tudtunk volna tenni. Biztos vagyok benne, hogy az Euroliga selejtezőn is fogok tudni játszani. Annak ellenére, hogy a felkészülés alatt nem volt lehetőségem sokat együttjátszani a csapattal, szerintem ez a torna tökéletes volt arra, hogy “ráérezzek” az új játékosainkra. Az első meccs pont a születésnapomra esett, úgyhogy mondhatjuk azt is, hogy a szülinapi kívánságom teljesült azzal, hogy játszani tudtam. Tény és való, hogy szerettem volna már a Sió Kupán, hazai közönség előtt pályára lépni, de úgy gondoltuk, hogy az még korai lett volna. Mindent egybevéve így is nagyon boldog és hálás vagyok, hogy ezen a poreci tornán sikerült újra élesben kosárlabdáznom.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Ági azt is megosztotta velünk, hogy a hétvégi mérkőzések alapján milyen érzései vannak a csapatról, illetve, hogy mikor utaznak pontosan a selejtezőre. 

“Úgy érzem, hogy ez a három felkészülési meccs nagyon kellett a csapatnak. Sikerült Európa Kupa/ Euroliga szintű együttesek ellen felmérni magunkat, és bár az első találkozó nem úgy sikerült, ahogy terveztük, haladván előre a mérkőzésekkel, javuló tendenciát mutattunk. A torna mindenképpen jó volt arra, hogy ráébresszen minket, hogy mi az a szint, amit el kell érnünk. Nekem ez a hétvége egy teljesen pozitív visszajelzés volt. Amellett, hogy szerintem rengeteget fejlődtünk, körvonalazódtak azok a hibák is, amiknek a kijavítására még nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Szeptember 19-én, vasárnap délelőtt indul a csapat Sepsiszentgyörgyre, az Euroliga selejtezőre, ahol két napot leszünk ‘buborékban’. Én úgy gondolom, hogy egy nagyon magabiztos társaságunk van idén, és ha meg tudjuk csinálni a pályán azt, amit Zseljko Djokics kér, akkor egy remek szezont futhatunk.”

 

Hirdetés