Hirdetés
Magyarország

A Sepsi ellen zárja az Európa Kupa csoportkört a Győr



:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán 18 órától az Európa Kupa csoportkörének 6., utolsó fordulójában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vendége az ACS Sepsi-SIC lesz. Iványi Dalma, vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

December 1. szerda
18:00 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – ACS Sepsi-SIC
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Goran Sljivic (Ausztria), Silvia Marziali (Olaszország), Silvia Jury (Ausztria) – Dražen Štrok (Horvátország)

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vasárnap a bajnokságban nagy csatában 78-69-re legyőzte az NKA Universitas PEAC gárdáját. Ezzel a válogatott szünet utáni első sikerét ünnepelhette a győri együttes.

‘Büszke vagyok a lányokra, nagyot küzdöttek. Azt az arcunkat mutattuk a mérkőzésen, amit szeretnénk.” – kezdte visszatekintését Iványi Dalma. “Agresszívak voltunk, küzdöttünk, csapatként nagyon szépen együtt dolgoztunk és ami előremutató, hogy amikor hullámvölgybe kerültünk a mérkőzés során, akkor a korábbi mérkőzésekkel ellentétben nem megadtunk magunkat, hanem összeszorítottuk a fogunkat és sikerült kijönni a hullámvölgyből. Utána a kulcspillanatokban magunk malmára hajtottuk a vizet, koncentráltunk, amikor nagyon-nagy szükség volt rá.”

A Győr 30 mezőnykosarat szerzett, nyolc pontszerzővel zárt, akik közül négyen elérték a 10 pontot. A statisztika igazi csapatmunkát mutat.

“Amikor a meccs végén ránéztem a táblára, ahogy mondtad, négyen-öten osztoztak el a pontokon, sok gólpasszunk volt és 10 alatt maradt az eladott labdánk. Fontos győzelem volt ez és örülök, hogy viszontláttunk abból, amit újra elkezdtünk. Remélem, hogy ez a lányoknak adott egy olyan hitet, magabiztosságot, amire tudunk tovább építkezni. Fontos lesz, hogy most ugyanilyen keményen dolgozzunk tovább, mert még messze van a vége.” – fogalmazott a győriek szakvezetője, akit a védekezésről is kérdeztünk.

“Ott is szigorítani tudtunk és segítettünk egymásnak. Az volt a kulcs, ha hibáztunk is, akkor is ott legyen valaki a hibázó játékos mögött. Ezen felül a küzdést, a szabad labdákért való harcot emelném ki, amit hiányoltunk korábban és most megvolt.”

Fotó: gyorikosar.hu

A Győrnek még matematikai esélye van a továbbjutásra. A beszélgetésünk során arra is kitértünk, hogy ezt mennyire érdemes fókuszba állítani.

“Matematikai esély még van, de nem reális. Sokkal kellene nyerni és olyan csapat vereségére lenne szükség, aki csoportja leggyengébb tagjával játszik hazai pályán. Ettől függetlenül kemény mérkőzésre készülök és azt várom a csapattól, hogy ezen az úton haladjunk tovább. A Sepsi egy nagyon jó ellenfél, akik ellen tovább fejődhetünk, tovább tudjuk tesztelni magunkat, hogy hol is járunk. Olyan szempontból egy nagyon jó és fontos mérkőzés lesz, hogy milyen arcunkat mutatjuk. Az eredménnyel most nem is annyira foglalkozva, a mutatott játékra akarunk koncentrálni. Arra, hogy ezt az agresszivitást, keménységet, határozottságot, pontosságot vigyük tovább.” – tette hozzá Iványi Dalma, majd így folytatta az esélylatolgatást.

“A Sepsi is biztos, hogy mindent bele fog adni. Már továbbjutott a csoportból, de nem mindegy, hogy milyen mutatóval és pontaránnyal. Biztosan 100%-ot fognak adni, így kemény mérkőzésre számítok. Bízom benne, hogy a lányokat fűti a visszavágás ereje. Ott minimális különbséggel kaptunk ki. A soron következő mérkőzések szempontjából lesz ez nagyon fontos alkalom. Hétfőn ugyanis fontos mérkőzést játszunk a Cegléd ellen. Remélem egy jó felkészülést biztosít.”

Zárásul ismét kitértünk az emberi oldalára. Iványi Dalma hangsúlyozta, hogy jót tett a lelkeknek a vasárnapi siker.

“Jót tett, ez már a meccs után látszódott. Nagyon kellett és bár tudom, hogy elcsépelt gondolat, de a győzelem a legjobb visszajelzés arra, ha valami jól működik. Vasárnap nem csak a győzelem, hanem a mutatott játék is fontos volt. Hiszek abban, ha folytatjuk ezt a munkát és hozzáállást, akkor további győzelmeket szerezhetünk.”

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés