Hirdetés
Magyarország

Megtartotta edzését Amszterdamban a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Szerdán este megtartotta edzését Amszterdamban a magyar válogatott. Székely Norbert együttese csütörtökön 19 óra 30 perctől mérkőzik Hollandiával a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában.

Ahogy arról a BB1.hu a helyszínről beszámolt, nem volt zökkenőmentes az utazás: “Amszterdam felett a már leszálláshoz készülő repülőbe belecsapott egy villám, pont a Székely Norbert melletti szárnyba. Szerencsére kárt nem okozott, maximum csak ijedelmet a ritka jelenség.” A csütörtöki kulcsfontosságú selejtező időpontjában tartott edzésen azonban már a mérkőzésen volt a fókusz, hiszen óriási a tét. Mindössze négy összecsapásból áll a hármas csoport miatt a mieink számára ez a sorozat. Ebből pedig kettőt vasárnap estig megvívnak a lányok.

Fotó: Pókász Endre

Az összetartás pénteki kezdetén Székely Nobert adott hosszabb interjút lapunknak. Ebben kiemelte a szövetségi kapitány, hogy “egyrészt arra a filozófiára kell építeni, ami az elmúlt években jellemezte a csapatot. Másrészt a játékrendszert sem szabad most sutba dobni és újat kitalálni. Valami hasonló mentén kell haladnunk. Megpróbálunk a lehető legkevesebbet változtatni, de egy kicsire szükség van, mert nyilván az Európa-bajnokságot az ellenfelek is látták.” – mondta a szakvezető. A csapathoz hétfőn érkezett meg Yvonne Turner és ekkor állt össze a 15 fős keret, melyből ezen a két mérkőzésen válogathat a szakmai stáb.

Hollandia kapcsán a beharangozónkat arra építettük,  hogy a sportág utánpótlását meghatározó nagy négyes (Spanyolország, Franciaország, Oroszország, Olaszország) mögött az egyetlenek, akik az U20-as  A-divíziós Európa-bajnokságokon az elmúlt öt évben kétszer is dobogóra állhattak. Ennek megfelelően bár nem tekinthető a felnőtt válogatott magasan jegyzett együttesnek, de szép jövő előtt állnak és egyáltalán nem szabad lebecsülni őket. A meghatározó egyéniségeik komoly bajnokságok élcsapataiban is fontos szerepet töltenek be.

A 19 óra 30 perckor kezdődő mérkőzés a FIBA Youtube csatornáján élőképes közvetítésben követhető. Az ÉLŐ STATISZTIKA pedig a selejtező-sorozat hivatalos honlapján érhető el.

Fotó: Pókász Endre

Hirdetés